Gabye értékelése


>!
Gabye
Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Kicsit gondban vagyok ezzel a könyvvel, ingadozom a csillagok számát tekintve. Biztos ti is voltatok már úgy, hogy valamit nagyon szerettetek volna olvasni, bumm, rárepültetek és aztán valahogy az ujjatok között elcsorgott a történet. Nekem ez amolyan színes szagos de mégsem. Érdekes volt olvasni, jól is van megírva, és amikor olvastam, haladtam is vele, de aztán letettem és utána nem éreztem azt a bizsergést hogy jaj mikor jutok már oda hogy tovább haladjak vele, mintha kivülálló maradtam volna aki csak a partvonalról nézi a meccset. Valami nem klappolt és kész.


Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt…

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.
A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres „elveszett nemzedék” alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története.

Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés.

Hirdetés