olvasóbarát P értékelése


>!
olvasóbarát P
Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Már megint az az érzés kerített hatalmába, hogy jó-e ha egy híres személyiség magánéletéről sokat tudok, vagy csak egyszerűen többet, mint eddig. Hemingway, az író elvarázsolt még középiskolás koromban, több művét olvastam és többségüket szerettem. Érdeklődéssel olvastam ugyan a feleségekről szóló műveket, de igazán nem tettek hozzá az író képéhez, mert nagyon szánandó, gyenge embert ismerhettem meg, aki mindig az aktuális nőbe kapaszkodva próbál megszabadulni félelmeitől, görcseitől, szörnyű emlékeitől. A nők – bármennyire is élvezik a híres ember feleségének szerepét – nagyon nagy árat fizetnek ezért a kapcsolatért, nem tudják megmenteni magától a férfit.
A kötet, mind irodalmi alkotás nem különösebben nyűgözött le, persze érdekes momentumokat tartalmaz az író életéből, a háborúkról, a történelmi háttérről, de valahogyan hiányérzetet hagyott bennem az olvasása.


Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt…

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.
A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres „elveszett nemzedék” alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története.

Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés.

Hirdetés