anesz P értékelése


>!
anesz P
Andrea Schacht: Hamis büszkeség

Ebben a kötetben aztán történtek meglepő dolgok, meghökkentő fordulatok. Néha csak úgy kapkodtam a fejemet. Ennek ellenére, vagy éppen ezért tetszett ez a kötet is.
Bár ezek a szerelmi kapcsolatok csak nyúlnak, mint a rétes tészta. Lore volt ebben a részben a legtöbbet foglalkoztatott szereplő. Úgy látom, hogy a világ sajnos nem változik a fontos dolgokban.
Az események gyorsan peregtek, még beszélgetni sem tudtak olyan sokat egymással az emberek. Pedig ez 1404-ben játszódik. Elgondolkodtató, hogy miért hisszük, hogy a régmúltban lassabban múlt az idő, mindenre jobban ráértek? A regényből kiderült, hogy akkor sem lazsáltak, hiszen az üzlet vitele, a háztartás vezetése, a földműves munkák igencsak lefoglalták őket.
Már csak egy rész van vissza, hiányozni fognak a szereplők! :-(


Andrea Schacht: Hamis büszkeség

Andrea Schacht: Hamis büszkeség

Egy hajnali órán holtan találják a kölni kereskedőasszony, Alyss férjét, Arndt van Doornét. A holttest mellett öntudatlanul ott fekszik a köszörűsmester, Mats. A nyomozással megbízott, sajátos eljárást követő ülnök szerint egyértelmű, ki követte el a gyilkosságot, noha a gyanúsított nem emlékszik semmire. Alyss és testvére, Marian azonban hisznek barátjuk ártatlanságában, ezért elhatározzák, hogy kiderítik az igazságot. A nyomozás előrehaladtával egyre több a megválaszolatlan kérdés és a lehetséges gyanúsított. Vajon mi dolga volt Kölnben a városból kitiltott Arndtnak? Hogyan került az elkábított Mats a gyilkosság helyszínére? Miért áll az ülnök érdekében, hogy több bizonyítékról tudomást se vegyen? Mindeközben Alyss háznépének élete tovább bonyolódik: új szerelmek szövődnek, eljegyzések és házasságok köttetnek, egyesek útra kelnek, mások hazatérnek… És végre az asszony előtt is felsejlik a boldog jövő reménye. Andrea Schacht (A kölni rejtély, Hozomány, A sólyom visszatér) regényfolyamának negyedik részében Alyss váratlan eseményekkel, saját érzelmeivel, sőt egy titokzatos hódolóval is kénytelen szembenézni.