DarknessAngel P értékelése


>!
DarknessAngel P
Kate Morton: Az elfeledett kert

Hiszel a sorsban, a végzetben? Egy a természetnél is nagyobb hatalomba, ami a markában tart mindannyiunkat? Mert mi más lehetne, ami képes ilyen pusztításra, ami egy család sorsát, ekkora tragédiával pecsételi meg?
Ez a történet mérhetetlenül szomorú. A szereplők élete tele van sorscsapásokkal, mindent átitat a keserűség, mindenki csak egy jobb, egy szebb életre vágyna.
Egy beteg kislány az egészségéről álmodik, egy férjről, akit szerethet, és egy gyermekről, aki a boldogságuk beteljesedése lenne.
Egy másik, szegényebb kislány csak azt szeretné, ha szeretnék, és lenne mellette valaki. Ő jószívű, és sosem panaszkodik, vidám. A lelke gyönyörű.
Aztán ott van az a kislány, akivel az egész történet elkezdődik. Senki sem tudja ki ő, később már maga a lány sem. Ő csak az igazságot szeretné tudni. Vele kezdődik , és vele is ér véget minden.
Mindenki helyesen szeretne cselekedi, csak az a baj, hogy mindenki mást lát helyesnek, és ezért történik egy csomó tragikus esemény. Lehet, el lehetett volna kerülni, de az is lehet, hogy ez volt megírva, így akarta a sors.

Hiába ennyire szomorú a történet, azért a szépség, a varázslat mégiscsak ott bujkál a lapokban. Kate Morton elérte, hogy újra könnyekre fakadjak, és hogy még egy kedvencet avassak.


Kate Morton: Az elfeledett kert

Kate Morton: Az elfeledett kert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kislányt magára hagynak 1913-ban egy Ausztráliába tartó hajón.

Lélek egyedül érkezik, csak egy kis bőrönd van vele, benne néhány ruhadarab meg egyetlen könyv – egy gyönyörű mesekönyv. A gyermeket befogadja a kikötőmester és felesége, és mint a magukét nevelik fel. Huszonegyedik születésnapján elmondják neki az igazságot, és „Nell”, aki úgy érzi, hogy kicsúszott alóla a talaj, nekivág, hogy megtudja, ki is ő valójában. Kutatása során eljut a Cornwall partján álló Blackhurst Udvarházba, és nyomára jut a Mountrachet család titkainak. De csak Nell halála után folytatja a kutatást az unokája, Cassandra, és akkor áll össze a kirakós rejtvény valamennyi darabja.

Hirdetés