AniTiger P értékelése


AniTiger P>!
Samantha Shannon: Csontszüret

Tanácstalan vagyok abban, hogy kis hazánkban miért nem futott be szép karriert ez a könyv, hiszen az alapötlete fergeteges, a borítója csodás, a címe figyelemfelkeltő. Ezek csak a külsőségek, de helyzet belül is ugyanez: a szereplők jól kitaláltak, a világ döbbenetes és a történet cselekménye egyszerre akció dús és érdekes.

spoiler

Aztán a történet magával ragad és a sztori annyira megcsavarodik, hogy akit az elején imádtam (Jaxon Hall), azt a végére utálom, és ez fordítva is megtörténik – akit utáltam és unszimpatikus volt (Nagymester), őt a végére imádtam! Nagyon jól játszik az írónő a lelki dolgokkal, képes folyamatosan meglepni. Szerettem olvasni a regényt!

OFF (Mondjuk számomra abszolút visszatetsző ez a marketing hadjárat, miszerint a könyv lehet az új Twilight, az írónő pedig az új J.K.Rowling. Hát már nem vagyunk képesek semmit és senkit önmagáért szeretni?)

Kedvenc szereplők: Arcturus Mesarthim, a Nagymester.
Kedvenc részek: Az álomplánokkal kapcsolatos részek. A vége felé Arcturus és Paige közös jelenetei.
Borító: Annyira gyönyörű szép! Igazából miatta figyeltem fel a könyvre.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/csontszuret.html

2 hozzászólás

Samantha Shannon: Csontszüret

Samantha Shannon: Csontszüret

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Samantha az új J.K.Rowling
The Sunday Times

Sötét bűbáj és gonosz varázs a fantasy szerzők új generációjának legjobbjától.
Booklist

A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.

2059. Scion London.
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…

A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.

Hirdetés