Magdileona értékelése


>!
Magdileona
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Cselekményes, mozgalmas, izgalmas, rejtelmekkel teli könyv – ha „csupán” ennyi lenne, máris tetszene. A szereplők zömével már ismerősek vagyunk, ezért nem volt nehéz velük szinkronban lenni, ezért is kedveltem; másrészt mert Erdély-szimpatizáns vagyok, imádom az ottani helyeket, tájakat, városokat.
Temető, titkos alagutak, elrejtett végrendelet, egy rakás vészhelyzet, különlegesen izgalmas nyomozás, lánykérés, megcsalás és kelepce, majd jó nagy csavar: a szervezett prostitúció alapján szervezett szervkereskedelem…
Az ember csak néz nagyokat, mennyi minden belefért ebbe a könyvbe.
Remek volt, szeretnék még ilyeneket olvasni – sokat! :)

2 hozzászólás

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

A Fény és förtelem és A kék macska című krimikből jól ismert Szepesi Herold és Báthory Olga nyomozópáros ezúttal elhagyják Budapestet.

Barátaik, Róbert és Ilonka összeházasodnak, és Erdélybe utaznak nászútra. Herold Párizsban szakmai találkozón vesz részt, így Olga egyedül marad otthon. Nyár van és uborkaszezon, Olgának ezért nem sok kalandban van része, míg el nem olvassa Ilonka levelét. Barátnője egy különös nagyasszonyról, a különc viselkedésű Szentkirályi Ágnesről számol be, aki szintén vendége az erdélyi nyaralóhelynek. A nyomozólány, arra gondolván, Jánossy Alfréd rendőrhadnagy barátja szavait idézve, hogy „a bűn soha nem alszik”, elhatározza, hogy ő is felkerekedik és elutazik Szovátára, Erdélybe. Szeretné közelebbről is szemügyre venni ezt a furcsa nagyasszonyt, akinek személyisége igencsak felkeltette a kíváncsiságát.

Erdély festői környezetében és tájain semmi sem az, aminek látszik. Hőseinknek egyesült erővel ismét sikerül egy vérfagyasztó bűnügy kusza szálait apránként kibogozni, miközben a helyi kulturális sajátosságokba is betekintést nyernek és Olgát sem hagyja cserben intuitív ösztöne. Kultúra, erotika, horror, nyomasztó éjszakák és nappalok váltogatják egymást.

A könyvet Nyári Eszter grafikusművész illusztrációi és nagyszerű borítója díszítik, míg a kiadást újból a Publio Kiadó jegyzi.