Bencuska értékelése


>!
Bencuska
Petőcz András: Másnap

Petőcz András: Másnap Feljegyzések a háborúból

Én a nagymamámtól sokat hallottam a háborúról.Sajnos akár az ő visszaemlékezései is lehettek volna a könyv sorai.Itt is voltak katonák a szomszédba és itt is volt titkos pincerész az asszonyok és lányok elbújtatására.Akár hetekig be voltak falazva, hogy biztonságba legyenek.Menekülni vagy szembeszállni mindenki csak az adott szituációban tudná eldönteni,hogy mit választana.Kiben mit hoz ki az életösztön. Mindenki másképp éli meg a háborút akárhol legyen is az.De a végén értelmetlenek tűnik az egész.Megviseli azt is aki elkövette és azt is aki elszenvedte.


Petőcz András: Másnap

Petőcz András: Másnap

Petőcz András új regénye, a „Másnap”, ismét megidézi Annát, a szerző „Idegenek” című nagysikerű, Márai-díjas könyvének tragikus sorsú főhősét. A kislány ebben a történetben végre eljut a „szabadság”, a „bőség” világába, ahol, legalábbis kezdetben, „minden jó”, ahogy azt ő maga tízenéves gyerekként gondolja.
Aztán a háború mindent tönkretesz. Anna, már majdnem felnőtt nőként, sehol sem érzi otthon magát, folytonos idegenségérzését csak fokozza a mindennapokban egyre jobban jelenlévő terror, valamint a tudat, hogy hontalan menekültként a magányát semmi sem tudja feloldani. Talán ha megtalálná ismeretlen apját, minden megváltozna…
Petőcz a tőle megszokott stílusban, nyugodt, világos mondatokkal fogalmazza meg vízióját napjaink világáról.
A főhősnek, Annának a kiszolgáltatottsága a 21. század emberének félelmeit, szorongásait tükrözi.

Hirdetés