Teetee értékelése


>!
Teetee
Charles FitzRoy: Reneszánsz Firenze napi öt forintból

Ez nagyon szórakoztató könyv (az egész sorozat az).
A klasszikus útikönyvekben van ugyan történelmi áttekintéses rész, de az általában szárazan van megírva, tele sok névvel, adattal, amiből hosszú távra nem marad meg sok.
Ezek a „múltbéli útikönyvek” a hagyományos bedekkerek stílusában kalauzolnak el minket egy-egy város fénykorába. A látnivalók mellett a társadalmi berendezkedést is megismerhetjük, ráadásul van benne rengeteg humor.
Firenzei kirándulásom előtt, alatt és után is remek olvasmány volt.


Charles FitzRoy: Reneszánsz Firenze napi öt forintból

Charles FitzRoy: Reneszánsz Firenze napi öt forintból

Művészet, építészet, politika és bulvár – útikalauz a Mediciek városához.
Üdvözöljük Firenzében az Úr 1490. esztendejében!
A világ egyetlen városa sem versenyezhet a Lorenzo de' Medici irányítása alatt álló Firenzével, legyen szó kultúráról, oktatásról, művészetről vagy leplezetlen becsvágyról.
A reneszánsz bölcsőjében megismerkedhetünk azokkal a bankár családokkal és kereskedőkkel, akik gazdaggá tették a várost, valamint azokkal a zseniális művészekkel, akiknek köszönhetően ma Firenze a világ egyik legérdekesebb városa. Megcsodálhatjuk a varázslatos műemlékeket, megismerhetjük a város ősi szokásait és a legújabb divatokat, és talán még a város kusza politikai viszonyait is sikerül megértenünk. Ezek után kirándulhatunk egyet a falakon kívül, hogy felfedezzük az örökifjú vidéket és Toscana többi városát.
70 fekete-fehér képpel és 16 színes melléklettel

Hirdetés