Tom_mester értékelése


>!
Tom_mester
Hernád Péter: Hollóember

Na szóval kezdésnek azt mondhatom ez a könyv megvett kilóra. Először ugyan ódzkodtam tőle, hogy magyar szuperhősös történetből mit lehet kihozni, de végül is kiderült, hogy az utóbbi idők egyik legerősebb magyar urban fantasy regényét :)
A történet tulajdonképpen egy sorozat felvezetése, de közben mégis egyedülálló mű, remek történettel, csavarokkal, és olyan lezárással, hogy na….
Sokan vetették fel a kritikájukban, hogy a mű túl sokat szidja úgymond a modern a tini vámpírregényeket, de ez szerintem nem volt zavaró, elvégre egy vámpírvadász pap miként reagáljon ezekre ha nem kritikával? A vámpírok gonoszok és nem csillognak a napon… Tetszett továbbá a főszereplők bemutatása, mindnyájan egyedi de mégis hétköznapi emberek, a pap, a hivatalnok, a maffiozó szeretője és a keménylegény egyaránt. Az író részletesen bemutatja a történet mozgatórugóit, helyszíneit ( a XXV. kerület olyan valósághűen van ábrázolva, hogy majdnem megkerestem a google mapson). Felépítése logikus és a végkifejlet pedig valami fanatikus. A Garabonciás Osztag és más országok szuperhőseinek bemutatása is érdekesre sikeredett. Kíváncsi leszek pl Cézium elvtárs felbukkan-e. Illetve a Kamara is érdekes szervezetnek tűnik, kíváncsi vagyok mi a tervük a magyarokkal.
A könyv hangulata is nagyon életszagú, sokkal jobb mint sok más hasonló zsánerű regényé.
Ha összegeznem kellene, azt kell mondjam ez Hernád Péter legjobb regénye a három közül és kíváncsi leszek mi várható a következő részben ami remélhetőleg minél előbb kijön. Én itt leszek és várom.
Ja és a Bosszúállók elmehetnek a sunyiba zabot hegyezni.


Hernád Péter: Hollóember

Hernád Péter: Hollóember

Szuperhősök. Különleges képességekkel bíró, álruhás jótevők. A képregények és a mozivászon sztárjai. Rendszerint Amerikához szokás kötni őket, pedig…

Garai Gábor, azaz Hollóember éjszakánként Budapest egén járőrözik. Koltai Lilla, vagyis Fürkész, nyitott könyvként olvas mások gondolatai között. Vész Konrád, alias Fanyűvő sebezhetetlen harcos. Homonnai Ignác, más néven Pannónia Parancsnok emlékszik valamennyi őse életére, így évezredek tapasztalata áll a rendelkezésére. Ők négyen alkotják a Garabonciás Osztagot, a Magyarországot oltalmazó szuperhős alakulatot.

A lehetőségeik azonban nem mérhetőek nyugati kollégáik lehetőségeihez. Űrbázis helyett elhagyatott városszéli víztorony a központjuk, repülő erőd híján húszéves kisteherautón indulnak küldetésre. Elégedetlenségük napról-napra nő, hol egymás ellen áskálódnak, hol a világ szuperhősei felett álló korlátlan hatalmú szervezet, a Kamara ellen lázonganak.

A megalkuvást nem ismerő Hollóember egyre gyakrabban érzi, hogy rossz irányba haladnak. A csapat szétesőfélben van, márpedig amikor a pesti éjszakában elszabadul az ősi iszonyat, csakis ők állhatnak az útjába. Ám ahhoz, hogy az ellenségükön felülkerekedjenek, először a saját démonaikat kell legyőzniük.

A Garabonciás Osztag-sorozat első kötetében Hernád Péter kiváló érzékkel mutatja be a szuperhősök egyszerre emberfeletti és emberközeli jellegzetességeit, a közeli jövő Magyarországának ismeretlen, mégis minden ízében ismerős világába is elkalauzolva a modern fantasztikum kedvelőit.

Hirdetés