ZsofiSzofi értékelése


>!
ZsofiSzofi
Neil Gaiman: Csillagpor

Szerelmet akar elnyerni egy hullócsillaggal, és végül őt nyeri el a hullócsillag…
Az tetszett benne a legjobban, hogy hiába ennyire lehetetlen a helyszín, mégis teljesen el tudom képzelni.
A filmet nem láttam még, de nem is szeretném. Ez a könyv annyira fantázia dús, hogy azt hiszem csalódnék a filmben, mivel lehetetlen, hogy tökéletesen meg csinálják.
A könyvet viszont ajánlom mindenkinek!:)


Neil Gaiman: Csillagpor

Neil Gaiman: Csillagpor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Neil Gaiman könyve is úgy kezdődik, ahogyan a legjobb történetek általában: egy fiúval, egy lánnyal meg egy beteljesületlen szerelemmel. De aztán egyáltalán nem úgy folytatódik, ahogyan a mesék folytatódni szoktak. Neil Gaiman ezzel a regényével is bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják őt a modern fantasy egyik legnagyobb alakjának.

Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított.

Hirdetés