leventesan értékelése


>!
leventesan
Joe Abercrombie: The Blade Itself

Ennek a konyvnek nincs cselekmenye. Ami szomoru mert eleg hosszu ahoz hogy az ember ezt igenyelje. Az egesz konyv ugy hatott mint egy 300-400 oldalas konyv elso nagyon unalmas 50 oldala. Ennyi erovel lehetett volna egy novellas kotet, vagy egy antologia. Ezen esetben sokkal jobb lett volna.

Vannak erdekes karakerek, (oszvissz 2, Glokta meg Logen) bar eleg klisesen mind egy szalig szalad a multja elol, es ha a reszleteket elvesszuk igencsak egy lere mennek. Ami ismet csak nagy kar mert nagyon jol ir az iro. A csata jelenetek (az a keves ami van) nagyon dinamikusak, nagyon porgosek, es mind azt sugalljak hogy meg csak most kezdodik a java, pedig a konyvnek mar vege.
Valahol olyan erzesem volt mint A Tuz es Jeg dala utolso 2 koteteben, mintha az iro egy nagy sakktablan allitana fel a babokat, csak messze nem akkora a tabla, messze nincs annyi babu, es amugysem erdekel meg minket a jatek mert az elso kotetrol van szo.

Nagyon remelem a masodik kotet mar megallja a helyet cselekmenyugyileg, mert nagyon sajnalnam ennyivel letudni ezt az agyondicsert sorozatot.


Joe Abercrombie: The Blade Itself

Joe Abercrombie: The Blade Itself

Inquisitor Glokta, a crippled and increasingly bitter relic of the last war, former fencing champion turned torturer extraordinaire, is trapped in a twisted and broken body – not that he allows it to distract him from his daily routine of torturing smugglers. Nobleman, dashing officer and would-be fencing champion Captain Jezal dan Luthar is living a life of ease by cheating his friends at cards. Vain, shallow, selfish and self-obsessed, the biggest blot on his horizon is having to get out of bed in the morning to train with obsessive and boring old men. And Logen Ninefingers, an infamous warrior with a bloody past, is about to wake up in a hole in the snow with plans to settle a blood feud with Bethod, the new King of the Northmen, once and for all – ideally by running away from it. But as he's discovering, old habits die really, really hard indeed … especially when Bayaz gets involved. A bald old man with a terrible temper and a pathetic assistant, he could be the First of the Magi, he could be a spectacular fraud, but whatever he is, he's about to make the lives of Glotka, Jezal and Logen a whole lot more difficult …

Hirdetés