Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Susan Forward: Mérgező szülők

Susan Forward: Mérgező szülők Hogyan szabaduljunk meg fájdalmas örökségüktől, és nyerjük vissza életünket?

Tetszett, nagy őszinte könyv, nem köntörfalaz, nem használ túl sok finomkodást, de túl szaknyelvet sem; bár én azt gondolom, hogy aki alkoholista/kábszeres, mert annyira kiütötte őt a gyerekkora, annak ez a könyv nagyon-nagyon kevés, annak ugyanúgy el kell járnia terapeutához, mint az incest áldozatoknak.
De jó volt, pláne, hogy áldozat (sérült gyerek) párti, és hogy azt meri mondani, hogy a szülő nem tökéletes, sőt egyenesen lehet katasztrófa is.

2 hozzászólás

Susan Forward: Mérgező szülők

Susan Forward: Mérgező szülők

Ki fogja be a szülő száját, ki fogja le a kezét, ki állítja meg, amikor gyalázza, veri, kínozza, vagy éppen megerőszakolja gyermekét? Kik azok a mérgező szülők? Esetleg Ön is az áldozatuk volt, vagy még ma is az? Netán úgy bánik saját gyerekeivel, ahogy Önnel tették a szülei? Magánéleti kapcsolatai rendre kudarcot vallanak? Fél az intimitástól, vagy éppenséggel annyira ragaszkodik a partneréhez, hogy mindent elnéz neki? Nehezen érvényesíti az érdekeit, és gyakran meghátrál vagy fellázad, ha ellenállásba ütközik? Ezekre és még számos hasonló kérdésre kap választ az olvasó ebben a világos, közérthető könyvben, amely helyenként megdöbbentő példákkal illusztrálja, milyen sérüléseket okoz a gyerek lelkében a destruktív szülői magatartás, és teszi a felnőtt embert – nemritkán egy életre – a szülők rabjává. A könyvből azt is megtudjuk, hogy az ilyen gyermek, hogyan léphet ki a szülők árnyékából és válhat meg káros örökségétől. Az önismeret útját járó ember elengedhetetlen úti- és segítőtársa ez a bátor, nyílt hangvételű, mély együttérzéssel megírt könyv, amely a sorsfordítás, a gazdagabb emberi kapcsolatok és a boldogabb, teljesebb élet lehetőségét kínálja fel az olvasónak.

Hirdetés