Petrasek értékelése


>!
Petrasek
Jamie McGuire: Red Hill

Nem tudtam, meddig maradhatunk életben, de azt igen, hogy nem fogok meghalni az átkozott zombiapokalipszis első napján.
A többség ellenére nekem nagyon tetszett. Alapjában véve szeretem a zombis témájú könyveket, filmeket és nem is volt kérdés, hogy ezt is elolvasom.
Jamie McGuire történeteit nagyon szerettem, bár ettől a könyvétől féltem, mert tapasztalatból nem jönnek be a fantasy történetei. Aztán elkezdtem olvasni, és alig bírtam letenni.
Nagyon tetszett, hogy több, pontosan 3 nézőpontból is megéljük és megismerjük a könyv világát. Hitelesen meséli el a zombiapokalipszis beköszöntét, és következményeit. Pörgős, részletgazdag, néhol ijesztő, de mindenképpen hihetetlen történet. A lezárásért dühös vagyok, hogy ez lett belőle, itt átment egy kicsit cukormázas happy endbe.
Ami számomra hihetetlen volt, hogy szinte mindenki képes lőfegyverrel lőni (még a fiatalok is). Lehet, hogy én vagyok ilyen béna, de őszintén én még kezembe se fogtam, nem hogy ki próbáltam volna (na jó, 3 méteres körzetben nem is nagyon láttam :D).


Jamie McGuire: Red Hill

Jamie McGuire: Red Hill

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

Hirdetés