schesztiஐ P értékelése


>!
schesztiஐ P
Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Tudom, hogy nem először – és valószínűleg nem is utoljára… – kérdezem magamtól, de
miért nem olvastam én ezt eddig??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:))
Annyira imádtam minden pillanatot onnantól, hogy Temeraire „megjelent a színen”!! :D Zabálnivaló!

Sodort magával a történet, nagyon élveztem a hajón lenni Laurence kapitány mellett, és csak estem egyik ámulatból a másikba. Imádtam, ahogyan egymásra találtak, ahogyan Laurence felvállalta a sorsát, és ahogyan megnyílt a szíve ez iránt a csodálatos teremtmény iránt. Olyan édes, megható volt időnként Temeraire a kérdéseivel, a gondolataival, ahogy megfogamazta a szeretetét, ahogy rábízta magát a kapitányra! Ez a kötelék varázslatos. :)
És most nagyon-nagyon szeretnék egy sárkányt. Most. Egy igazi sárkányt. PLS? :)))

14 hozzászólás

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napóleoni háborúk már önmagukban is izgalmasak, ám ha belegondolunk, hogy a csata nemcsak a földön, hanem a levegőben is dúl, méghozzá sárkányok hathatós segítségével, akkor egészen újfajta izgalmak várnak ránk.
Amikor Őfelsége Hajója, a Kevély elfog egy francia fregattot és megszerzi a fedélzeten található legnagyobb kincset, egy kínai sárkánytojást, a tengeri ütközetek veterán angol tisztjének, John Laurence kapitánynak beteljesedik a végzete, életét pedig feldúlja a bizonytalan jövő – és a váratlan barátság a legfurcsább lénnyel, akit valaha látott.
Temeraire, a sárkány hátán Laurence kapitány kitapasztalja a légi hadviselés csínját-bínját. Hogy megtörjék Bonaparte arcátlan támadását a brit föld ellen, és megakadályozzák a franciákat saját sárkányaik bevetésében, Laurence-nek és Temeraire-nek eddig ismeretlen veszélyekkel és kihívásokkal kell szembenézniük, amelyeken a Brit Birodalom jövője áll vagy bukik.

"Úgy keltek életre lelki szemeim előtt a könyvek, ahogy olvastam őket. Ezek csodálatosan megírt regények, hiszen nemcsak frissek, eredetiek és lendületesek, de tele vannak csodálatos, érző szívű szereplőkkel.
Az Őfelsége sárkánya két olyan műfaj ötvözete, amit különösen szeretek: fantasy és történelem. Alig várom, hogy lássam, amint sárkányok is részt vesznek a napóleoni háborúkban. Én az ilyen filmek miatt járok moziba."
Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője

Hirdetés