calamum értékelése


calamum>!
B. Mátyus Gyöngyi – Bori István: Történelem érettségi témavázlatok I.

Nagyon jó tudást biztosít; érettségizőknek tudom ajánlani! Hasznos, ha összeolvassuk az emelt szintű kiadvánnyal is – ártani nem árt, jobban meg lehet érteni.


B. Mátyus Gyöngyi – Bori István: Történelem érettségi témavázlatok I.

B. Mátyus Gyöngyi – Bori István: Történelem érettségi témavázlatok I.

A középiskolai történelemoktatás követelményrendszere csak az utóbbi tizenöt évben is többször változott, legutóbb 2004/05-ben. Egy valami azonban nem változik: a történelem szereplői, eseményei, helyszínei, fogalmai, egyszóval a tények miniszterektől és kormányoktól függetlenül uralkodnak az idők felett. Ezek áttekintéséhez nyújt segítséget ez az oktatásban kipróbált, hiánypótló könyv, amelyben mindent megtalálsz, amire az érettségire való felkészülésben vagy puszta kíváncsiságból szükséged van, Síva-szobroktól a 'bubifrizuráig".

Kötetünket érettségire készülő diákoknak és maturáltató tanáraiknak egyaránt ajánljuk, 2006-ra, s bárhogy forduljanak is a dolgok, 2007-re, sőt 2057-re is!

A kötet szerzője tanár házaspár:

B. Mátyus Gyöngyi történelem-földrajz szakos tanár. Jelenleg a budapesti Dugonics András Gimnázium nappali és esti tagozatán tanít.

Bori István történelem-földrajz szakos középiskolai tanár, a Balassi Bálint Magyar Kulturális Intézet oktatója. Egy évtizede tanít az Intézet egyetemi előkészítőjében határon túli magyar hallgatókat. Több jegyzete is megjelent mindkét tárgyból.

Hirdetés