Kókuszka értékelése


>!
Kókuszka
Mia March: Meryl Streep filmklub

A könyv tele van érzelmekkel. Legtöbbször egy tragédia, egy fájdalmas esemény kell ahhoz, hogy rádöbbenjünk a család fontosságára. Mindent könnyebb elviselni, ha van kivel megosztanunk kétségeinket. Szükség van arra, hogy rendet tegyünk saját elménkben, megbékéljünk múlttal és jelennel. Lolly és az ő filmklubja, valamint lánya Kat és a két unokahúg, Isabel és June vezet bennünket végig az olyan fontos kérdéseken, mint hűtlenség, feláldozott szerelem, válás, halál, újrakezdés. Számomra könnyekig megható volt a kis Charlie és az ő kibővült családfája, amit boldogan írt be varázsceruzájával.


Mia March: Meryl Streep filmklub

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója filmklubjában Meryl Streep-filmeket vetít.

Hirdetés