worsi ASP értékelése


>!
worsi ASP
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Két történetet mesélnék el a könyv kapcsán.
    Az egyik, hogy mikor a harmadik unokatesóm kicsi volt, kb. hat éves, akkor rajzoltam neki rendszeresen foglalkoztatót. Az messze nem volt ennyire zseniális, vicces és ötletes. Ha akkor lett volna ez a könyv, tuti a kezébe adtam volna. Feltett szándékom, hogy az enyéimnek is rajzolok majd feladatos füzetet – az biztos, hogy Dániel András feladta a leckét!
    A másik egészen friss, ma reggel történt. A lányom úgy ébresztett, hogy „Anya, anya, hoztam neked rondadenevéres könyvet!”

Hogy a könyvről magáról is írjak egy kicsit: idén ez a második ilyen alaposan telerajzolt könyv, amit direkt jó lassan olvastam, hogy sokáig tartson (ez volt a másik), böngésztem a képeit és hagytam, hogy elvarázsoljon. Ebben a kedvenc részeim a két rövidebb mese volt, el tudnék képzelni egy ilyen rövidmese-gyűjteményt is (persze illusztrálva, az kell hozzá!).

Kiegészítés, 2017.11.30.
Tegnap újraolvastam, mert azóta lett egy ötévesem. Azt kell mondjam, hogy tökéletes. Mert ugyan ott az alaphelyzet, hogy az ágy alatt sötét van, meg jujdefélelmetes lények, a lányomon éreztem is, hogy mindjárt nekiáll sipítozni, hogy „Fééélek, fééélek!”, csakhogy ezután jön egy rakás feladat, amit meg kell oldani, és nem marad ideje azon izgulni, hogy jajmilesz. Hanem együtt gondolkozik Jakabbal és oldja meg a feladatokat, és aztán egyszercsak hirtelen vége lett a könyvnek, és „Anya, meséld el mégegyszer!” Könnyen lehet, hogy egy darabig vissza se kerül a polcra.

1 hozzászólás

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik… Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Ebből a gyönyörű, hatalmas, böngészőszerű mesekönyvből kiderül, hogy az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Ott van persze a rémisztő Hómama meg a Szőrizéke, de talán mégsem kell tőlük annyira félni! És rajtuk kívül még rengeteg csodálatos hely a vízibusz pályaudvartól a Nyalókába Ragadt Legyek Szabadtéri Múzeumáig. Aki ismeri Dániel András szokatlan és végtelenül mulatságos lényekkel és eseményekkel benépesített színpompás és bizarr világát, az nem fog csalódni ebben az esztrádkönyvben – ami egyszerre böngésző, mese, interaktív képeskönyv. Aki nem ismeri, az pedig ne halogassa, kössön vele közeli ismeretséget, jól fog járni!
5 évnél idősebb gyerekeknek és felnőtteknek

Hirdetés