Szilárd_Berke I értékelése


>!
Szilárd_Berke I
Dave Duncan: A Tűzföldek ura

Elkövettem azt a hibát, hogy elolvasását követően nem írtam azonnal véleményt a kötetről. 1 hónap elteltével ami megmaradt:
– Számomra kevéssé eseménydús mint az előző kötet (akciók terén mindenképp).
– Remekül eltalált a szerkezet a visszaemlékezésekkel.
– A karakterek mozgatása példás: amit ki lehet hozni E3-ban, azt vsz kihozta Duncan.
– A világ él-lélegzik, érződik, hogy sokat szöszmötölhetett a felépítésével.
– A Pengék világa továbbra is lenyűgöző, jól eltalált.
– Példás, ahogyan Duncan megoldja azt, hogy a kötetek önállóan is működjenek, mégis szoros maradjon az összefüggés, és folytatás után kiáltsunk.
– Nekem hiányzott a „R.E. Howard-i” beütés, de kaptam egy Gemmell életérzést másféle köntösben, és ez kilóra megvett – a többi pozitívummal karöltve.


Dave Duncan: A Tűzföldek ura

Dave Duncan: A Tűzföldek ura

Lázadó fiúk, kik senkinek nem kellettek – mégis menedékre
leltek a Vascsarnokban. Évekkel később a királyság legjobb kardforgatóiként indultak útnak…

A KIRÁLY PENGÉI

Miután a védencéhez kötöttek egy Pengét, az nem rendelkezik többé saját élete fölött. Csak a halál szakíthatja szét a bűbáj aranyszín láncát, mely ahhoz köti a testőrt, kinek védelmére fölesküdött. Emberemlékezet óta soha senki nem utasította vissza a megtiszteltetést, hogy a királyát szolgálja… egészen eddig.

Az ifjú Darázs soha nem akart lázadó lenni – ám megkötése előtt mégis barátja, Rabló pártjára áll, s egyenesen Ambrose király akaratának szegülnek ellen. Rabló és Darázs immár törvényen kívüliek, és azok a Pengék vadásznak rájuk, akiknek soraiba hajszál híján bebocsáttatást nyertek. Oly végzet köti össze a fiúkat, mely erősebb minden köteléknél, amit hagyomány vagy bűbáj kovácsolhat. Darázs és Rabló az árulásuk keltette felzúdulás közepette veszélyes útra vállalkoznak a rettegett Tűzföldek szívébe.
A sötét igazságokkal és még sötétebb mágiával való hátborzongató összecsapásuk a szörnyek, szellemek és félemberek földjén két királyság sorsára lesz döntő hatással.

Hirdetés