vicreed értékelése


>!
vicreed
George R. R. Martin – Elio M. García Jr – Linda Antonsson: A tűz és jég világa

Egyszerűen zseniális, amilyen részletesen ki van dolgozva ez az egész világ. Imádom. Ez a csávó egy ki*aszott zseni. Nincs rá más megfelelő jelző.
A tűz és jég világa hihetetlenül gyönyörűen illusztrált, mesés. Már ha a kezedbe fogod, az is boldogsággal, ámulattal tölt el.
Ezt teljes mértékben csak a hatalmas fanoknak ajánlom. Hiszen nagyon részletesen mutatja be az adott vidéket, házakat, annak történelmét. Ez egy történelemkönyv.
Én annyit sajnáltam, hogy a fél könyv a Targaryenekről szólt, akiket én annyira nem csípek, bár akadt 1-2 uralkodó, akit megkedveltem.
A legizgalmasabb, egyben legérdekesebb történeteket szerintem a Vas-szigetek lakói birtokolják. Róluk olvasni bámulatos volt. Mindig is kíváncsi voltam a kultúrájukra, hagyományaikra. Megismerni őket.

„Öltöztesd bár a vasembert selyembe és bársonyba, tanítsd meg írni és olvasni, adj neki könyveket, igazítsd el lovagiasság és udvariasság dolgaiban vagy a hit rejtelmeiben – írja Haereg nagymester –, de mikor a szemébe nézel, a tenger ott lesz benne; hideg, szürke és kegyetlen.”

Fantasztikus ez a könyv. Habár sokszor untam a történeteket, mert egyszerűen már nekem is sok volt, és nem volt képes az agyam befogadni ennyi uralkodót, feleséget, szeretőt, ki a törvényes gyereke, ki a fattya, mégis, képtelen vagyok rá a maximális csillagnál kevesebbet adni.


George R. R. Martin – Elio M. García Jr – Linda Antonsson: A tűz és jég világa

George R. R. Martin – Elio M. García Jr – Linda Antonsson: A tűz és jég világa

Ha a múlt az előszó, akkor George R. R. Martin mesterműve – korunk legnagyratörőbb és legszórakoztatóbb fantasyeposza – rá a garancia, hogy szédületes lesz a bevezető; és A Tűz és Jég világával végre-valahára ez is megszületett.

E gazdagon illusztrált kiadvány – amely több mint százhetven eredeti festményt vonultat fel – a Hét Királyság történelmét mutatja be átfogóan, izgalmas leírásokon át a hátterét azoknak a heroikus csatáknak, keserű viszályoknak és vakmerő felkeléseknek, melyek A Tűz és Jég dala és az HBO által megfilmesített Trónok harca eseményeihez vezettek. A kötetet Martin többéves együttműködés keretében készítette elő a közismert rajongói weboldal, a Westeros.org alapítóival, Elio M. García Jr.-ral és Linda Antonssonnal – mivel talán egyedül ők ismerik olyan behatóan ezt a világot, mint fantasztikus képzelőerővel megáldott alkotója.

Ez a könyv összegyűjti a mesterek, septonok, mágusok és dalnokok minden felhalmozott tudását, de elmélkedéseiket és a legendákat is. Felöleli a Hajnalkortól egészen a Hősök Koráig tartó időszakot, az Elsők eljövetelétől Hódító Aegon érkezéséig, a Vastrón megkovácsolásától Robert felkeléséig és az Őrült Király, II. Aerys Targaryen bukásáig, mellyel kezdetét vette a Starkok, Lannisterek, Baratheonok és Targaryenek „jelenkori” küzdelme. George R. R. Martin káprázatos univerzumának kötelező darabja, a A Tűz és Jég világa annak ékes bizonyítéka, hogy a toll a kardok vihara közepette is kitartóan szántotta a papírt.

Hirdetés