mokus33 értékelése


>!
mokus33
Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

A szokásos Elizabeth Adler történet, bár valahogy most ez nem csigázott fel annyira, mint máskor. Elég hamar rájöttem a tettes személyére, de nem emiatt van hiányérzetem. Inkább csak a sokadik Adler könyv után már érzem, hogy egy kaptafára készülnek a könyvei, igaz, a stílusát és a helyszíneit nagyon szeretem. Egy darabig most pihentetem a regényeit.


Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Elizabeth Adler: Kaliforniai rejtély

Fen Dexter nyugodt élete egy viharos estén fenekestül felfordul. Vérző férfi kopogtat be hozzá, azt állítva, hogy autóbalesetet szenvedett. Elmondása szerint San Franciscóba tart, hogy segítsen a rendőrségnek kideríteni, ki gyilkolta meg a menyasszonyát. A vihar miatt Fen nem tudja kórházba szállítani a sérültet, így az nála marad éjszakára. A kényszerű összezártságban vonzalom támad köztük.

Másnap reggel a férfi bemegy a kórházba, ahol Fen nővérként, egyik unkahúga, Vivi pedig orvosként a sürgősségi osztályon dolgozik.

Vivi épp egy súlyos sérülttel foglalkozik, akinek átvágták a torkát. A lány állapota válságos – ő a környéken garázdálkodó sorozatgyilkos legutóbbi áldozata, akinek a szájára ugyanúgy ráragasztották a „Ne szólj szám!” feliratú jegyzetlapot, mint a korábbiakéra.

A titokzatos idegen Vivihez fordul, hogy varrja össze a sebeit – ez vajon véletlen, vagy valami ördögi terv része?

Ki ez az ember valójában? Mit akarhat Fentől és a családjától? Lehet, hogy köze van a gyilkosságokhoz? Ha igen, vajon lesz-e elég ideje Fennek és az unokahúgainak, hogy kiderítsék az igazságot?

Hirdetés