Zizifalva értékelése


>!
Zizifalva
Meg Cabot: Ébredés

Az a baj, hogy már annyira hozzászoktam Cabot stílusához, hogy emiatt nem tudok levonni egy (fél) csillagot se… Különben is szeretem, ahogy ír, mert ki tudok kapcsolni, és egyszerűen csak sodródni a történettel. Na, persze az sem mellékes, hogy gyakorlatilag az ő könyvein nőttem fel.
Szerintem a három rész közül ennek van a legjobb borítója hiába, hogy John jobban hasonlít a tesitanáromra, mint arra, ahogy én elképzeltem őt. Soha nem voltam oda a rózsaszínért, de ez kivételesen tetszik.
Pierce hozta a formáját, bár most kevesebbszer éreztem késztetést arra, hogy nekimenjek egy habverővel. Kicsit normálisabbnak tűnik, mint eddig (bár lehet, hogy ez csak a korai időpont miatt van, mert fejben még félig alszom). Johnt a „halál metál gót sörényével” nem lehet nem szeretni, ráadásul most még poénkodott is… Hihetetlen. :D Alexet meg imádom, elképesztő fazon.
Annak ellenére, hogy a történet kifejezetten a Cabotra jellemző, „gondolkozz kicsit, fiam, nem olyan nehéz követni” gondolatmenetre épül, nekem tetszett. Mostanában már nem vagyok annyira a görög-római mitológia rajongója, inkább áttértem az északiakra, de ez a könyv még mindig tudott újat mutatni nekem. Pedig a Percy Jackson végén mindig elolvasom a jegyzeteket. Az részletkérdés, hogy Thanatoszt az utolsó oldalakig Tantalosznak olvastam.
Az is a könyv számlájára írható, hogy megismertem az egyik legjobb barátomat, így egy kicsit nehéz elengednem a történetet és a szereplőket. Emlékszem, amikor még csak álom volt, hogy ezt valaha elolvashatom, most pedig vége. Bár az az utószó… :)
Mindent összevetve szerintem kellemes olvasmány, és be kell vallanom, én szinte végigvihogtam az egészet. Kísérőzenének ezt tudnám javasolni (nekem végig ez dübörgött a fejemben): http://m.youtube.com/watch…
Meg Cabotnak pedig köszönöm!


Meg Cabot: Ébredés

Meg Cabot: Ébredés

A tizenhét esztendős Pierce Oliviera tudta jól, ha elfogadja John Hayden szerelmét, mindörökre azon a helyen lesz kénytelen élni, amelytől mindig is a legjobban rettegetett: az alvilágban. Megérte azonban az áldozat, hiszen immár örökké együtt lehet azzal a fiúval, akit szívéből szeret.

Ám boldogsága – és biztonsága – most nagy veszélybe kerül még a holtak birodalmában is, hiszen a Fúriák felfedezték, hogy John megszegte az alvilág egyik legszigorúbb törvényét: életre keltett egy emberi lelket.

Ha nem áll helyre ismét az egyensúly élet és halál között, a Fúriák haragja menthetetlenül elsöpri nem csupán az alvilágot, hanem Pierce egykori otthonát is a Földön… Csupán egy módon állhatják útját a pusztulásnak: valakinek meg kell halnia.

Hirdetés