Mrs_Mila értékelése


Mrs_Mila>!
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Hát ez egy remek felvezetése volt a további könyveknek!
Pillanatok alatt végeztem vele, volt is időm most olvasni és érdekes is volt.
Már a legelején úgy a könyv majdnem háromnegyedéig egyszerűen nem tudtam eldönteni hogy most az a rossz és azt kell utálni akit elsőre kiszúrtam, vagy most egy másikat kell vagy mivaann?!
Hát mire rájöttem, odáig voltam, mert igazából az az egy karakter eszembe sem volt.
Imádom ha egy író meglepetést okoz, itt pedig kaptam, de lehet csak nekem szegényes a fantáziám :D Dolgozom az ügyön!

A karakterek nagy részét hol kedveltem, hol nem.
Hadrian és Royce hát hogy is mondjam… Kellően kegyetlenek, furfangosak, még is jószívűek (természetesen ára mindennek van). Jó kis csapat!
Várom a további izgalmas megbízásokat, amiket kapnak!
Myron-t a szerzetest nagyon megkedveltem. Elsőre olyan mint egy gyerek, aki bejutva a cukorkaboltba (jelen esetben ki a világba), felfedez mindent, rácsodálkozik mindenre. Ezek mellett az esze és tudása sem elhanyagolható. :)
Kaptunk egy elkényeztetett kisfiút is (Háál'Istennek). Akiből aztán egész remek karakter fejlődik… Számomra talán Nála érezhető legjobban a fejlődés, főleg hogy előnyére vált.

Kicsit kevésnek találtam a csatajeleneteket… Nem striguláztam be hiánynak, ennyit igazán elnézhetek, de tény, olvastam volna még egy két párbajról és egyebekről többet is :)
Minimális mágiát is kaptunk, ez igazából részemről csak dobott a hangulaton.

Mindent egybevéve tetszett, és várom a folytatást és neki is ülök.

3 hozzászólás

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

VÉGEZTEK A KIRÁLLYAL.
KERESTEK KÉT BŰNBAKOT.
ROSSZUL VÁLASZTOTTAK.

Ez a könyv nem a legyőzendő, ősi gonoszról vagy egy bosszúálló árváról szól, csupán két fickóról, akik rossz időben rossz helyen találták magukat… Royce Melborn a hétpróbás tolvaj, és kardforgató társa, Hadrian Blackwater Riyria fedőnéven cselszövő nemesek veszélyes és lehetetlennek tűnő megbízásait vállalja el, amivel messze földön hírhedté váltak. Mígnem egy legendás kard ellopása ürügyén csapdába csalják őket, hogy bűnbakként rájuk fogják a király meggyilkolását. A kivégzés elől csak úgy szabadulhatnak, ha végére járnak a királyokat és királyságokat porba sújtó ősi rejtélynek…

A Trónbitorlók a magával ragadó Riyria-krónikák első kötete. A hatkötetes sorozatot írója egyetlen, eposzi magaslatokra törő történetként alkotta meg, amit külön epizódokra bontott. A cselekményszálak egybefonódnak, de minden egyes kötet a saját történetét meséli el, és külön, kerek egészként is élvezhető. Az eredetileg magánkiadásban megjelent sorozatra felfigyelt egy nagy kiadó is, és az új kiadás révén az utóbbi évek legsikeresebb új fantasyjévé vált.

Hirdetés