Csoszi P értékelése


>!
Csoszi P
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Ismét egy tipikus Katie Fforde könyv, de ez most nem tetszett annyira, mint az előzőek. A történet nem túl bonyolult. A helyszín nekem nagyon tetszett, ugyanis szeretem azokat a könyveket, amelyek Anglia valamelyik vidéki kisvárosában, falujában játszódnak.
A főszereplő Anna belsőépítész és saját maga újítja fel a házát. Teljesen egyedül van a kisvárosban, de szinte azonnal jó barátságot köt szomszédasszonyával, Chloe-val, akivel kölcsönösen számíthatnak egymásra. Nekem egyébként ő volt a legszimpatikusabb szereplő.
A felújítás mellett természetesen szerelemről is olvashatunk. Van ugye Max, akit Anna már három éve nem látott, de azóta is csak rá gondol. Aztán amikor összejönnek, Anna rádöbben, hogy a pasi egy igazi sznob seggfej, és próbálja ugyan győzködni magát, hogy szerelmes belé, de nem igazán működik kettejük között a kémia.
A másik pasi Rob sokkal szimpatikusabb, bár ami hisztit a végén lerendezett, azzal el is ásta magát a szememben.
Úgy érzem, hogy a tűz nem kellett volna a könyvbe, mert utána már kicsit erőltetett volt az egész.


Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Anna, a frissen végzett belsőépítész úgy dönt, hogy a tettek mezejére lép. Mindent – azaz kevéske pénzét – kockára téve vásárol egy tüneményes kis házat vidéken, hogy majd felújítja és kipofozza – elvégre ez a szakmája –, azután eladja. Ily módon bebizonyíthatja a családjának, hogy igenis képes megállni a saját lábán. A mesebeli házikó ránézésre tökéletes, ám belül maga a káosz: a földszinten hiányos a padló, a tetőtérbe lépcső helyett egy rozoga létra vezet, áram nincs, tehát elő a gyertyákkal, ágy sehol, csupán egy matracon, hálózsákban hajthatja álomra a fejét.
Lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét?
Ekkor érkezik a mentőangyal a szomszéd Chloe személyében – némi tea, bor és rengeteg együttérzés, valamint egy kóbor agár, Caroline társaságában. A világ rendje helyreállni látszik, s Anna már kezdené hinni, hogy megtalálta a nagykönyvben megírt idillt. Csakhogy feltűnik a színen egy jóképű, ám lehetetlen alak, Rob Hunter, aki a műemlékházak helyreállítását felügyeli, és máris több akadály tornyosul Anna előtt, mint a Nemzeti Vágtán.
Bonyodalom bonyodalom hátán, de minden jó, ha jó a vége…

Hirdetés