n P értékelése


>!
n P
Daniel Kehlmann: Hírnév

Daniel Kehlmann az új felfedezésem. Először az F -et olvastam tőle és annyira tetszett, hogy valakinek gyorsan írtam is, hogy olvassa el feltétlenül. Hát, lázban voltam, na. Most a Hírnév is tetszett, de úgy láttam, hogy a ti véleményetek A világ fölmérése mellett tesz voksot. Már nálam van. Ma kezdem. Most.

Így utólag ideírom, hogy elkezdtem a könyvet és még nem csalódtam.
Érdekessége (többek között), hogy aki előttem olvasta (könyvtári), az vonalzóval és ceruzával, aláhúzott benne mondatokat. Engem mindig érdekel az ilyesmi, hogy neki éppen ezek tetszettek, vagy voltak fontosak.

4 hozzászólás

Daniel Kehlmann: Hírnév

Daniel Kehlmann: Hírnév

A világ fölmérése írójának legújabb regénye

Mi a közös egy halni vágyó öregasszonyban, a világ legismertebb ezoterikus írójában és egy izzadógép, kövér bloggerben? Még ha a valóságban nem is, egy nagyszerű regény lapjain sorsuk menthetetlenül összefonódik. Az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb irodalmi műfaja lett a novellafüzér, melyben az egyes epizódok, amellett, hogy külön-külön izgalmasak, együtt is összeadnak valamiféle titokzatos egészt. Kehlmann kilenc többé-kevésbé összefüggő történetből építi fel legújabb regényét, a tőle megszokott gazdag nyelvvel és finom humorú, ironikus látásmóddal. A történetek egésze az elmúlásról, a csalásról és csalódásról, és természetesen a hírnév elviselhetetlen nehézségéről szólnak.

Hirdetés