csucsorka  értékelése


>!
csucsorka
Mia March: Meryl Streep filmklub

Ennyi karakterrel csak George R. R. Martin bír el, de még ő is x fejezetenként kinyír párat, hogy könnyebb legyen a munka.
Egy kicsit szűkös volt nekem a hely a panzióban. Kicsit zavart, hogy úgy írta le a filmeket az író, mintha egy dvd hátulját olvasnám – majd iszonyú erőltetett párbeszédeken keresztül elspoilerezte a klasszikusokat.

Ami a terjedelmet illeti: ha hosszabb lenne, megfeküdte volna a gyomrom. Így viszont kicsit túl gyorsan leli meg mindenki a fene nagy boldogságot – általában néhány órával/nappal/héttel a legnagyobb fájdalmaik után, vagy ami ennél is durvább, néha közben.

Borús nyári napokra, furcsa őszi estékre ajánlom – ha valaki ragaszkodik hozzá.

1 hozzászólás

Mia March: Meryl Streep filmklub

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója filmklubjában Meryl Streep-filmeket vetít.

Hirdetés