Silmantin értékelése


>!
Silmantin
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Kinyitottam és visszarepültem a XX. század derekára. Semmi másra nem vágytam jobban mint egy ilyen utazásra abba a korszakba amit a magyar történelemből a legjobban szeretek.
A karakterek tényleg majd lelépnek a lapokról. Mili kisasszonyt szinte a barátnőmnek éreztem a kötet végére, Ambrózy báró pedig olyannyira titokzatos és arisztokratikus volt, amennyire csak lehetett.
Fantasztikus pontossággal láthattuk megelevendni magunk előtt a XIX. végi XX. század elejj hétköznapi életet, szinte minden társadalmi rétegre vonatkoztatva. Egy igazi valósághű képet kaptunk! Nem is reméltem, hogy a XXI. században is lehet még ilyen történetet találni!
A karakterek, akik megjelennek a könyvben (nem csak a főbb, de a mellékszereplők is) sokszor valódi alapokon nyugszanak, ami minden bizonnyal rengeteg kutatómunka gyönyörű eredménye.
Mindig meglep, hogy Böszörményi Gyula mennyiféle hangnemet tud megütni és ez az új hang is teljességgel lenyűgözött!
Egy élmény volt, és remélem, hogy hamarosan a következő kötet is a kezembe kerülhet hasonlóan stílusos borítóval díszítve…


Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Budapest, 1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.

Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.

A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.

„A szereplők olyan elevenek, szinte lelépnek a lapokról. Elég néhány szó, és megtörténik a csoda: máris a múlt század fordulójának lüktető világvárosában találod magad, különös, borzongató kalandok kellős közepén. Szívből ajánlom egyhangú hétköznapokra és pihentető hétvégékre!”
– Katona Ildikó, hivatásos könyvrajongó

Hirdetés