Nita_Könyvgalaxis P értékelése


>!
Nita_Könyvgalaxis P
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Ha egyszer eljő' az Apokalipszis olyan formában, ahogy ez a két úr megálmodta, legalább röhögve megyünk majd a halálba.

Az Elveszett próféciákat úgy a legjobb olvasni, ha meg sem próbálod komolyan venni. Több, mint 300 oldalnyi intelligens humor, amely az Apokalipszist kiforgatja a négy sarkából.
A regényen egyáltalán nem érződik, hogy két író írta, nagyon szépen egybesimul a szöveg. Egy-két rész volt, ahol éreztem, hogy ez most olyan Pratchett-es vagy Gaimanes, de ezek azért nem voltak nagyon kirívóak.

Bár én a regény első kétharmadát erősebbnek éreztem, mint a végét, így is nagyon jókat nevettem. És egyszer szívesen kocsmáznék Crowley-val. :)


Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.

Hirdetés