Weber értékelése


Weber>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Mondanám, hogy meglepett a regény mennyire kikapcsolt és szórakoztatott, de valójában nem lehetett meglepetés, mert már a Morwenes könyveket olvasva tisztában voltam az írónő stílusával és leleményes fordulataival. Gratulálok és nem bánnám, ha egyszer még valamilyen formában folytatása is születne.
Járnak a csillagok!


Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Egy igazi halhatatlan vezeti kézen fogva az olvasót az időn és rég letűnt korok birodalmain át. Gloria a hajdani Ízisz papnő színes, izgalmat ígérő kalandos története, melyből nem hiányozhatnak a pergő akciójelenetek és az érzelmek sem.

A jelenkor ad izgalmas keretet a javarészt ókorban játszódó eseményeknek.
Gloria, a regény főhőse, orvosként dolgozik egy kórházban, ahol nemcsak átlagos embereket gyógyítanak, de különleges lényeket is /alakváltókat, démonokat, vámpírokat/.
Az asszony nálánál idősebb férjével él San Franciscóban. Gloria halhatatlan. Érvényesek rá a szabályok, összecsapásokban kell megvédenie magát más halhatatlanokkal szemben, ha a fejét a nyakán akarja tartani.
Egy étteremben találkozik először Jeremyvel, aki szakasztott mása a több ezer éve élt kedvesének. Vonzódás alakul ki közöttük. Gloria csalhatatlanul megérzi a férfin, hogy egy nap belőle is halhatatlan válik. A férje önként elhagyni készül őt, belefáradva az örökös veszély közelségébe, ám mielőtt megtenné, szívinfarktus végez vele. Az események lavinaszerű áradattal közelednek… Sosincs pihenő. Háromezerhatszáz kalandos év egy őrült történetben.