Szilmariel értékelése


>!
Szilmariel
Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Végre egy jó kezdeményezés!
Ezt a könyvet bátran ajánlanám már 1. osztályos tanulóknak is 2. félévtől, mert akkor már biztosabban tudnak több mondatot is olvasni.
Elég nagy a betűméret, az oldal/mondat arány is pont megfelelő, és színes aranyos, gyerek közeli és életkornak megfelelő stílusú képek vannak benne. A történetet is egyszerű, könnyen követhető és érdekes.
Látszik, hogy hozzáértő pedagógusok is részt vettek a sorozat szerkesztésében. Ilyen könyveket kéne ajánlani az épphogy csak már olvasni tudó gyerekeknek.
Kíváncsi vagyok, hogy ennek a sorozatnak milyenek a további kötetei, és hogy a többi író mit alkot majd ennek a kezdeményezésnek a keretében.


Berg Judit: Tökmagok Afrikában

Berg Judit: Tökmagok Afrikában

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok"-sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben Afrikába utaznak. Nem is akárhogy: a kicsi Minka oroszlán képében…

Hirdetés