RosszQtya P értékelése


>!
RosszQtya P
Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

Minden elismerésem az íróé, mert elképesztő micsoda háttérmunka lehet emögött a könyv mögött.Látszik, hogy szerette és sokat törődött ezzel a történettel. A cselekmény vezetése egyszerű, mintha egy tábortűz mellett ülnél és egy idegen ember mesélne neked egy olyan mesét, amitől tátva marad a szád. Éppen ez miatt az egyszerűség miatt éreztem sokszor azt, mintha én is ott lennék azok között az emberek között akik már közel ezer éve eltűntek erről a világról. Az is nagyon tetszett, hogy a szereplők teljesen hétköznapiak (néhányat kivéve), itt nem minden skandináv férfi legyőzhetetlen harcos, hanem bizony teljesen normális érzelmekkel bíró emberek, mint bárki más.
OFF:
Nemrég megmentettem egy holló életét, azóta érzem, hogy Odin velem van!

3 hozzászólás

Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

Tim Severin: A viking – Odin gyermeke

A rendkívüli hősökkel, skandináv mitológiai elemekkel és véres csatákkal teli viking világban játszódó regény egy nagy ívű történelmi trilógia első kötete.
999-ben, az első millennium előtti évben születik meg Thorgils Leifsson, Szerencsés Leif és Thorgunna, egy rejtélyes, a második látás adományával megáldott ír nemesasszony fia. A hamar árvaságra jutó Thorgilst Izlandon és Grönlandon nevelik különböző mesterek, akik megtanítják az ősi szokásokra és figyelmeztetik, hogy a „Fehér Krisztus” egyre nagyobb területeket hódít el a „régi istenek” birodalmából. Thorgils még gyermekként eljut Vinlandra, a legutolsó nyugati erősségbe, s ott szemtanúja lesz egy rettenetes mészárlásnak, amit gonosz nagynénje vezet, s ami porig rombolja viking településüket. Izlandon belekeveredik az egymással versengő családok közötti véres küzdelembe, Írországban pedig fogságba esik egy csatában, és eladják rabszolgának.
A hontalan Thorgils éles eszű és rendkívül alkalmazkodóképes, valódi küldetéséről álmodni sem mernének a körülötte élők. Odin híveként életének viharos eseményei során többször is életveszélybe kerül, hol csatában, hol betegségben, hol hajótörésben.

Hirdetés