BoneB értékelése


>!
BoneB
Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Nem egészen arról szólt, amire számítottam, de azért olvasható könyv volt. Nem meglepő, hogy inkább média szempontból volt megírva a könyv, vagyis azok az események, hírek, témák kerültek előtérbe, ami a médiát foglalkoztatta, illetve ahogyan reagáltak az eseményekre. A támadásról igaziból semmivel se tudtam többet meg, mint amennyit a tévében szeptember 11-én leadtak. De az még így is kiderült számomra, hogy az amerikaiak furcsa népség.


Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Bombera Krisztina: Felhőkarcolat – New York 2001.09.11

Rémülten tekerem tovább a rádió keresőjét a Szép Új Világról. A szomszédos adón épp egy prostituálttal beszélgetnek. Hatalmas lett a forgalma közvetlenül szeptember 11-e után, meséli. »Mindenki tudni, érezni akarta, hogy él, és a szex ebben sokat segít. Én is helyt akartam állni a tragédiában. Ilyen nehéz időkben meximális színvonalon kell dolgozni. Sokat kerestem, és ezúton szeretném felajánlani az összeg felét a mentésben életüket vesztett tűzoltók családtagjainak.«\"
Ez a könyv Bombera Krisztina naplója New York-ból 2001. szeptemberétől 2002. februárjáig. Újságírósors, mondhatnánk: az ember elutazik a férjéhez, egy kicsit visszaváltozna feleséggé – az események azonban követik őt. Nevezhető-e naplónak egy olyan könyv, amely sokmillió ember történetét meséli el? De nevezhető-e hírnek egy olyan esemény, amely többmillió ember életét változtatta meg egyik napról, egyik percről a másikra?

Hirdetés