ÁrnyékVirág P értékelése


>!
ÁrnyékVirág P
Agatha Christie: A frankfurti utas

Hát ennek se füle, se farka nem volt, ennyit nem szenvedtem könyvvel már régóta. Az írónő iránti tiszteletem volt az egyetlen ok, amiért mégis végigolvastam. Bár az eleje ígéretesen kezdődik, utána következik 200 oldal tömény unalom, végül egy érthetetlen végkifejlet. Az egyetlen jelenet, ahol felkaptam a fejem, az volt, amikor a pszihiáter visszaemlékezett, hogy Hitler meglátogatta az ideggyógyászati szanatóriumot, ahol olyan betegeket ápoltak, akik magukat Hitlernek képzelték… állítólag egy ilyen beteggel cserélve szökött meg Németországból. Nos, mindössze fél érdekes oldal egy krimiben édes kevés, úgyhogy mély sajnálattal egy csillagot kell adnom.
Kerülje, aki tudja! Nincs benne se Poirot, se Miss Marple, se izgalom! Átverés ez, kérem!


Agatha Christie: A frankfurti utas

Agatha Christie: A frankfurti utas

Sir Stafford Nye ragyogó képességű angol diplomata, de nem tartja a merev szokásokat, és a legfontosabb pillanatokban sem tagadja meg sajátos, vesébe látó humorát.
A diplomáciai testület véleménye szerint különös, rendhagyó figura.Lehet, hogy valami módon ennek is szerepe van abban, hogy egy ködös napon, amikor Genf helyett Frankfurtban száll le a gépe, egy rejtélyes fiatal nő különös segítséget kér tőle? Nye belemegy a játékba, és ezzel megmenti a nő életét.
A sajátját azonban e perctől fogva állandó veszély fenyegeti. A diplomata hihetetlen játszma fontos szereplőjévé válik. Segítéségvel fény derül az egész világot fenyegető összeesküvésre, melynek nem kisebb célja van, mint a földgolyó minden részére kiterjedő hatalom megszerzése.
Készen áll az ideológia, megvannak az új próféták, szerveződnek az osztagok, áramlanak a fegyverek. Az összeesküvés vezetői a kábítószer-kereskedelmet is kézben tartják, így mindenütt engedelmes, drogon élő rabszolgákra is számíthatnak…
Mindezt a háttérből professzionális gyilkos irányítja…

Hirdetés