Chöpp P értékelése


>!
Chöpp P
Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): 77 – Hetvenhét

KÖRMENDI ÁGNES: ARANYALMÁK – 5-ből ötös. Mégpedig csillagos!
Nagyon-nagyon imádtam! Fantasztikusan képszerű, csodásan megelevenednek benne népmesei hagyományaink és olyan lehengerlő történetmeséléssel, akárha Bartimaeus démoni duhajkodásait idézné. Különben is: egy professzionális tündérfi sárkánybőrben minden kincset megér!
Körmendi Ágnestől szeretnék még olvasni többet!

HERNÁD PÉTER: AZ ELHÁRÍTÓK – 4,5.
Majdnem tökéletes Kisgömböc sci-fi. A hétfő Magyarországon is szombaton kezdődött. :)

RAOUL RENIER: A VASORRÚ BÁBA – 5
Összetörte a szívem. Borzalmas a boszorkány szemszögéből átélni a történetét! Csodálatos írás!

JUHÁSZ VIKTOR: AZ ERDŐNTÚL – 5
Ezt igazán kár lett volna kihagyni!
„Ott voltam, ahol mindig is lenni szerettem volna. Ahol az égbolt olyan kék, mint a világon sehol máshol, és ha nem nyitom ki a szememet, addig maradok, amíg nekem tetszik.”


Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): 77 – Hetvenhét

Járdán Csaba – Kleinheincz Csilla (szerk.): 77 – Hetvenhét

Magyar népmesék, ahogyan ez idáig soha nem olvastuk őket: még mindig nekünk szólnak, ám világuk már új szabályok szerint épül fel. Egy bábaasszony bosszúja, saját kötelességük csapdájába került sárkányok, baljós padlások és kamerákkal foglyul ejtett hősi küzdelmek. Ismerős, mégis ismeretlen helyszínek, ahol a mesék megújulnak, s új ágat hajtanak.

A Hetvenhét novellapályázat győztesei és a magyar fantasztikus irodalom nagyjai új formát találtak a régi meséknek: Körmendi Ágnes, Csigás Gábor, Juhász Viktor, Raoul Renier, Molnár B. Gábor, László Zoltán és társaik világa után az ősi történetek mindörökre megváltoznak.

Hirdetés