pveronika  értékelése


pveronika >!
S. Walden: Going Under

Basszus mi volt ez?! Eszméletlen, hogy milyen sok érzelmet váltott ki belőlem ez a könyv! Felkavaró volt, dühös voltam és annyira izgultam olvasás közben, hogy az összes körmömet lerágtam. Nyers volt, őszinte volt, feszegette a határokat, tabu témákat boncolgatott és sokszor nagyon fájdalmas volt, másrészről viszont megszerettem a szereplőket és sokszor humoros volt. Ez a könyv maga volt az ellentmondás és nem egyszer, nem kétszer verte ki nálam a biztosítékot, mégis alig bírtam letenni, annyira izgalmas volt. Olyan volt, mint egy 18 karikás Veronica Mars, és nem azért kapta meg nálam a 18 karikát, mert olyan sok erotikus jelent lenne benne, -nem több mint bármilyen más New Adult könyvben-, de maga a téma meglehetősen felkavaró. Olyan téma amiről beszélni kell, de a hideg kiráz tőle.

A történet főszereplője Brooklyn akinek nemrég öngyilkosságot követett el a legjobb barátnője. A lányt borzasztó lelkiismeret furdalás gyötri emiatt, mert pontosan tudja, hogy mi volt az oka. Részben hozzájárult, hogy Brooke még korábban Beth pasijával kavart a háta mögött (1. számú kiakadásom oka), másrészt, hogy Betht egy buliban szexuálisan bántalmazták és ezt követően mély depresszióba zuhant (második számú kiakadás) és Brooke nem igazán tudta hogyan segítsen. Közben új tanév kezdődik és mivel Brooklyn anyukája Californiába költözik, a lány apukájánál tölti az utolsó tanévet egy új gimiben, ahova történetesen Beth is járt. Már az első nap összefut azzal a sráccal akiről tudja, hogy ő volt a tettes. Elhatározza, hogy elégtételt akar Bethnek és börtönbe juttatja a fiút. A srác rendkívül sármos, jól neveltnek tűnik, az úszócsapat tagja és az egyik legnépszerűbb diák. Egyből kinézi magának Brookot és ő hagyja is, mert tudja, hogy minél több információt kell kiderítenie ahhoz, hogy legyen bizonyítéka. Egy idő után Brooke rájön, hogy sokkal nagyobb dolog van a háttérben, minthogy Cal szimplán egy erőszaktevő. Felfedez egy titkos társaságot akik egy olyasmi „játékot játszanak” mint a Fantasy Football League, amelyet Fantasy Slut League -nek neveznek. Kategóriákba tesznek lányokat és mindenféle tevékenységet, aztán ezeket a kiválasztott lányokat kell elcsábítani és megszerezni az értük járó pontokat. Az úszócsapat tagjai közül többen is benne vannak ebben a „játékban” és a nyomozás során kiderül, hogy közülük többen is drogoztak már be lányokat, így kihasználva a helyzetüket.

Borzasztóan megrendítő a téma, valamiért mégis lebilincselő ez a könyv. A főszereplők nagyon szerethetőek benne és a főszereplő lány bátorsága elismerésre méltó. Brooklyn még Beth temetésén megismerkedik Ryannel (sokadik számú kiakadásom oka. Mert hát egy temetésen? Most komolyan?), aki amúgy egy imádnivaló pasi. Titokzatos, de odaadó és figyelmes, abszolút Bookboyfriend alapanyag. Nagyon megkedveltem Gretchent és Terryt is (aki egyébként egy hobby-hacker, és nagyon sokat segít a kutakodásban). Nagyon izgalmas volt maga a nyomozás, főleg mikor fiúk rájönnek, hogy valaki beleüti az orrát a dolgaikba. Basszus tényleg alig bírtam letenni ezt a könyvet!

Nem is tudom mi lenne a normális reakció erre a történetre, de az tuti, hogy ez nem olyan „elolvasom és már egy hónap múlva sem emlékszem rá” kategória! Az elején nagyon nem tetszett a könyv, sőt volt hogy olyan szinten kiverte a biztosítékot, hogy kb. egy trafóház is leégett volna. Provokatív, felkavaró, de ugyanakkor szerethető és vicces jelenetek is vannak benne. Esküszöm én még ilyet nem láttam. Aki nem retten vissza egy komolyabb témától, annak őszintén ajánlom, mert nagyon fontos gondolatok vannak benne, fontos témát dolgoz fel, ugyanakkor tényleg nagyon izgalmas. Előre borítékolom, hogy ez lesz az a könyv amire az olvasók fele 5 csillagot ad, a másik fele 1-et. Érzékeny lelkűeknek és 18 éven aluliaknak határozottan nem ajánlott!

„WOW! Just WOW!! Raw. Unexpected. Controversial. Unapologetic. Graphic. Gutsy. Ugly. Painful. Redemptive. Beautiful. „

11 hozzászólás

S. Walden: Going Under

Könyvtár
S. Walden: Going Under

Brooke Wright has only two goals her senior year at Charity Run High School: stay out of trouble and learn to forgive herself for the past. Forgiveness proves elusive, and trouble finds her anyway when she discovers a secret club at school connected to the death of her best friend. She learns that swim team members participate in a “Fantasy Slut League,” scoring points for their sexual acts with unsuspecting girls.

Brooke, wracked with guilt over her friend’s death, decides to infiltrate the league by becoming one of the “unsuspecting girls,” and exact revenge on the boys who stole away her best friend. An unexpected romance complicates her plans, and her dogged pursuit of justice turns her reckless as she underestimates just how far the boys will go to keep their sex club a secret.