csillagka P értékelése


>!
csillagka P
Miguel Ángel Asturias: Az a félvér nőszemély

Azt mondják az vagy amit megeszel, és ha olvasol akkor nem egy, hanem száz életet és halált tapasztalhatsz meg. Nagyon közel voltam, hogy halálnak halálával haljak, de szerencsére csalánba nem csap a mennykő, és aki az ördögöt a falra festi az ördöngösen jó festő (vagy valami olyasmi)
Sok az megárt a jóból, hát még ha kutya(bocsánat medve)bőr, olyan mintha igazgyöngyöt vetnének a disznók elé, és aki korpa közé keveredik az felfalják, ha már eszünk az legyen valamiféle lúd ami feltétlenül kövér, de véletlenül se sánta, mert azt nehezebb utolérni mint a hazug kutyát(bocsánat medvét esetleg törpét de lehet békacsókolós királylány is )
Tehát leszögezhetjük a lényeg a részletekben rejlik, mármint ha meglátjuk az erdőtől. A mondatok betűkből állnak, ha az édes, akkor az az anyanyelvünk, és a múltunk határozza meg a történelmet, ezért mindenki addig nyújtózkodhat, amíg korán nem kel.
Aranyat próbál találni sokat, ki így, ki úgy, megy megkeresni a szivárvány végén, esetleg a pokolban.
A könyv is oda való!!! vigye magával !

1 hozzászólás

Miguel Ángel Asturias: Az a félvér nőszemély

Miguel Ángel Asturias: Az a félvér nőszemély

A Nobel-díjjal kitüntetett guatemalai Asturiast sokan Latin-Amerika legnagyobb írójának tartják, fő művének pedig ezt a könyvét, melyre elsősorban a népkultúra és szürrealizmus sajátos összefonódása jellemző: misztikum és álomszerűség, játékosság és jelképiség, szorongás és népi derű, gyermetegség és erotika. Hőse az ördöggel való szövetségben próbál a számára kiszámíthatatlan természeti erők fölibe kerekedni, ezért még szeretett feleségét is áruba bocsájtja, azaz elcseréli a démoni mulatt nőre, viszont ezáltal másféle vak erők játékszerévé válik, elsősorban a nemiségé. Később aztán újra megtalálja asszonyát s véle belső békéjét, csakhogy „az ördög nem alszik”, ezért Celestino Yumí ellátogat a pokoli hatalmak fővárosába, hogy boszorkánymesterré legyen… Személye és a félvér nő körül összecsap az ősi maya kultusz és a spanyolok hozta új vallás százféle démona.

Hirdetés