Farby értékelése


>!
Farby
Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Színes-szagos könyv, de hiányzik belőle valami, számomra nagyon üres volt.
Túl kevés idő jutott minden feleségre, közben már ott toporgott a következő.
Lehet, hogy akik ismerik a történeteket, azok szívesen elmerülnek újra a kedves szereplők között, de nekem, aki abszolút érintetlen a témában – és khm, MÉG Hemingway munkásságában – nagyon felületes volt ez a könyv. Pedig próbált időugrásokkal operálni, ami nálam be szokott válni, de itt gyakorlatilag csak az tetszett, ahogy megismerjük a külsőleg fennálló viszonyok mögötti valóságot.
Hemingwayről sem tudtam meg, hogy azon kívül, hogy mennyire jóképű és jó a teste, no meg híres író, mi vonzotta ennyire ezeket a nőket. Vagy ennyi elég? Biztos volt ott más is.
Szóval bármennyit is kutatott Naomi Wood, mint író, nálam nem aratott tetszést, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből.


Naomi Wood: Mrs. Hemingway

Naomi Wood: Mrs. Hemingway

A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt…

Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt.
A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres „elveszett nemzedék” alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története.

Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés.

Hirdetés