Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sajnos, nem. Mégpedig annyira nem, hogy a 60-80 oldal olvasása között számtalanszor rá kellett szólnom magamra, hogy egy mese csak nem foghat ki rajtam.
Ami csillagos ötös, sőt azon túli, szívesen látnám őket akár a lakásunk falán is, azok az illusztrációk, mert egészen egyediek, különlegesek ezek a scrapbook képek.
Viszont a mese egyfelől sok, elég lett volna az alaptörténet, mindenféle beleírt meserészlet nélkül is, mert elég misztikus. Kivéve persze a vége, ami fájdalmasan sablon, Szibill sorsát illetően, illetve Máli családjával kapcsolatban is. Elnézést, hogy hitetlenkedem, de túl habos-babos, rózsaszín ez a szülői szánom-bánom, ha tényleg annyira karriert épít az apuka, tényleg annyira fontos neki, nem túl életszagú, hogy mégis csapot-papot ott hagy, lánykája egyetlen szavára :/ sajnos az élet nagyon másként működik, és ha annyi figyelmet szentelt az ükszülők történetének kitalálására az írónő, kár volt egy ilyen hálivúdi véggel elcsapni a regényt.
Ami pláne zavart az a sok fellengzős elnevezésű glossza. Az összefoglaló/magyarázat szó miért nem elég, miért kell túlbonyolítani, glosszának nevezni?
(Sokat gondolkodtam rajta, hogy adjak-e egyáltalán csillagot, aztán 3 dolog miatt tettem. Simonyi Cecília tényleg lenyűgöző szépségű illusztrációjáért; a nevekért, szépek, beszédesek; illetve tetszett a macskagipsz-egérgipsz jópofasága.)


Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje

Sok elfoglalt szülő szeretne olyan mesét találni gyermekének, amit akár másfél oldalanként, de ha úgy adódik, hosszabban, vagy egy családi vakáción akár egyvégtében is lehet együtt olvasni. Ez a könyv éppen erre való. Kiváló érzékkel adagolt összetevőkből áll: valóságból, csodából, humorból, mindennapokból és váratlan kalandokból. Máli – elfoglalt szülők gyermeke! – története igazi mai családi mese gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekekről és felnőttekről egyaránt.

A Maléna kertje az átváltozás meséje, számtalan izgalmas fordulattal és meglepetéssel. Mindennapjaink valóságából bontakozik ki Maléna történetének csodája: hiszen bármelyik gyerekkel megtörténhet, hogy egy tücsökre bízza féltett titkait. Hogy belelát a nagyok világába és gyerekkézzel, gyerekszívvel formál rajta, még ha kicsit is.

Máli meséje elbűvöl kicsit és nagyot, miközben képessé tesz arra, hogy saját hétköznapjainkban is megleljük a csodákat és boldogabbak legyünk általuk.
                                                                             Szvetelszky Zsuzsa

Hirdetés