Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Egyszer, évekkel ezelőtt felfedeztem online barangolás közben, hogy létezik Jane Austen fanfictionökre specializálódott oldal, és bár beleolvastam pár írásba, nem igazán fogtak meg.
Mégpedig azért nem, mert többször is elolvasva az eredeti Büszkeség és Balítéletet, illetve az összes többi Austen művet, az ember tudja, hogy mi lesz a történet vége.
Itt is borítékolhattam volna, elég beszédes is ahhoz a név, hogy ki lehessen találni, ki Darcy megtestesítője.
Először és utoljára, már megint túl felnőtt voltam a young adults kategóriához.

3 hozzászólás

Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.

Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.

Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?

A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

Hirdetés