Norix6 értékelése


Norix6>!
James Dashner: Az útvesztő

Ha lehetne megadnám neki a 100 csillagot is…. :D
Imádtam minden egyes oldalát. Olvastatta magát. Mindenhova ezzel a könyvvel mentem. Le sem tudtam tenni. Ki sem tudták venni a kezemből. Pedig próbálták. :D
Eléggé idegesítő volt Teresa, de a végén végül is úgy ahogy sikerült megkedvelnem. Minho; kedvenc vagy :D
Kedves James úr remélem a következő részének nem ilyen vége lesz! Több mint fél napon át gondolkoztam milyen lesz a következő rész :D


James Dashner: Az útvesztő

James Dashner: Az útvesztő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül.

EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK…

…megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is.

James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. Az Útvesztőben megidézett világra akkor is kíváncsiak vagyunk, ha nem valljuk be. A tudatalatti és az emlékezet különböző szintjei mindannyiunk életét befolyásolják, és Dashner erre az ismerős érzésre építi Az Útvesztőt, és csalogat bennünket egy saját szabályai szerint működő másik világba, a Tisztásra, ahol a fantázia és a valóság egyszerre van jelen.

„Üdv a Tisztáson!”

Hirdetés