Gabye értékelése


>!
Gabye
Susan Spann: Macskakarmok

Ez egy jó kis krimi. Ami hozzáadott érték, az a japán kultúrába ágyazása a történetnek. Semmi extra mélység, de végig jól szórakoztam, lekötött és érdekelt, hogy ki lesz a hunyó.
Érdekes ahogy a portugál pap bevonásásval kicsit mi, európaiak is részesei leszünk a dolognak, és kvázi mi vagyunk az ürügy, hogy erre-arra rávilágítson a szerző, miben más a két kultúra. Ugyanakkor nem megy el a dolog ebbe az irányba, a fő fonál végig a bűntett elkövetőjének megtalálása..Jól felépített, csavaros történet.
Köszönet @Szirmocska-nak a személyre szóló ajánlásért és a könyvpéldány kölcsönzéséért!


Susan Spann: Macskakarmok

Susan Spann: Macskakarmok

1565. május: Egy kiotói teaházban egy szamuráj brutális gyilkosság áldozata lesz. A nindzsamester Hirónak esze ágában sincs belekeveredni az ügybe. Ám a gyilkossággal megvádolt, gyönyörű szórakoztatópartner Mateo atya segítségét kéri, a portugál jezsuita papét, akinek védelmére Hiro felesküdött. A sinobinak mindössze két napja van, hogy megtalálja a gyilkost, és megmentse a lányt és a papot a kivégzéstől. A nyomozás veszélyes vizekre tereli Hirót és Mateo atyát Kiotó szórakoztató negyedében, és rájönnek, hogy a teaház ravasz tulajdonosától kezdve az áldozat megszégyenített testvéréig valószínűleg mindenki érdekelt abban, hogy a szamuráj halála rejtély maradjon. Hirónak túl sok a gyanúsítottja, és túl kevés az ideje, hogy válaszokat találjon, miközben egy, a nindzsa orgyilkosok által kedvelt, ritka fegyver, egy női szamuráj és egy titkos szerelmi szál között próbálja megtalálni az összefüggéseket. Ráadásul a nyomozás temérdek olyan talányt fed fel, amely nemcsak Mateo atyát és a teaházat fenyegeti, de Japán jövőjére is kihat. Susan Spann könyve érdekfeszítő detektívregény, mely a japán kultúra gazdagon részletezett történelmi hátterével párját ritkító írás. „Történelem, rejtély és elbűvölő szereplők keveréke. Hiro és Mateo atya párosa friss életet lehel a "Kelet és Nyugat találkozása” szlogenbe. Korhű és lebilincselő." – Laura Joh Rowland, A sógun ágyasa és a Bundori szerzője

Hirdetés