motyi11 P értékelése


>!
motyi11 P
Anne Rice: Interjú a vámpírral

Valamikor régen láttam a filmet, ami nem hagyott bennem igazán maradandó emlékeket. Ez a könyv sokkal több mint egy egyszerű vámpíros sztori. Nem is rémtörténet, inkább lélektaninak mondanám. Louis az örök kérdésre keresi a választ: Honnan jövök? Hová tartok? Mi az élet értelme? Persze nem találja. A halhatatlansággal nem jár együtt a boldogság, sőt. Minden céltalan, kilátástalan. És mégis erre vágynak sokan, erre vágyik az újságíró fiú is.
Első vámpíros könyvem egyébként, és bár tetszett, nem hiszem, hogy végigolvasom a sorozatot. Kerek egész ez így is.


Anne Rice: Interjú a vámpírral

Anne Rice: Interjú a vámpírral

Mindenkit érdekelnek a vámpírok.
Évszázadok óta foglalkoztatják a képzeletet, hátborzongató történetek hősei, elkárhozott, démoni teremtmények, az éjszaka gyönyörű vadászai, akik embervérre éhezve lesnek gyanútlan áldozataikra. Ezek a mesék olyannyira lenyűgözőek, hogy egyesek szinte már megszállottan rajonganak értük.
Talán éppen ezek a gondolatok jutnak eszébe annak az ifjú újságírónak, aki egy nap különös felkérést kap: valaki, aki azt állítja magáról, hogy vámpír, szeretne interjút adni neki. Ám bármire is számít, egy különc pozőr helyett valódi démont talál. A döbbent riporter szeme előtt megelevenednek a mesék, életre kelnek a legendák, s míg a különös, korszakokon átívelő történet kibontakozik, megismerhetjük egy szörnyeteg emberi lelkét, vágyait, ösztöneit, évszázados kutatását igazságok és válaszok után, s megtudhatjuk, hogy az egyetlen dolog, ami enyhítheti az örök élet kínját, a szerelem.

Anne Rice regényéből Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas főszereplésével készült film, mely a vetítését követően szinte azonnal kultikussá vált a vámpírfilmek között.

Hirdetés