tonks értékelése


>!
tonks
Lian Dolan: Szerelmem, William

Középszer, te csodás….

Pont az ilyen könyvek miatt preferálom inkább a könyvtárat, mert ezen nagyon megakadt a szemem a könyvesboltban, mert jópofának, viccesnek, könnyed szórakozásnak tűnt. És hát Shakespeare!
Sajnos azonban Liz-t sokszor nem tudtam megérteni. Példa: kerülni akarja a feltűnést, nem akarja nagy dobra verni a családja előtt FX-et. Aztán a következő fejezetben elviszi egy anyja szervezte exkluzív partira, hogy körbe villogjon vele az ismerősei körül. Oké.
Vmint az egész könyvet FX-el verte meg az isten, aki egy beképzelt seggfej, de a húzásait még Liz (és a családja) is azzal írt a megbocsájtás számlájára, hogy egy szexi filmsztár, oké.
Inkább a normális romantikus szálra koncentrált volna az írónő, akkor talán jobban örültem, vártam volna a szerelmesek happy endjét. Vagy akár szánhatott volna több bekezdetést a Shakespeare-fesztiválnak, mert elvileg eltelt ott egy nyár, de egyszer se legyintett meg a hangulat; ezzel az erővel a juhszélen is lehettek volna, miközben egymásra bagzanak a fák közt Shakespeare darabokat fújva.

A legjobb részek a fejezetek elején levő Shakespeare szösszenetek voltak (a Liz által írt könyv részletei), kimondottan sajnálom, hogy az író valakije ebben a regényben többet látott, mint abban. (1. példa: http://moly.hu/idezetek/462241 2. példa: http://moly.hu/idezetek/462245 és 3. példa: https://pbs.twimg.com/media/B_q-7YQUgAAtqF3.jpg)

4 hozzászólás

Lian Dolan: Szerelmem, William

Lian Dolan: Szerelmem, William

A fiatal tanárnő, Liz egyre eseménytelenebb szingliéletét három férfi bolygatja fel egyszerre: egy váratlanul felbukkanó hollywoodi sztár, minden nő álma, a nagy FX Fahey, akivel csak az a gond, hogy Liz életében az elviselhetetlen férjet alakította, aztán betoppan egy politikai tanácsadó, aki egy csipetnyivel sármosabb a kelleténél, és nem utolsósorban ott van maga William Shakespeare. A színész kalandosnak ígérkező munkát ajánl Liznek a nyárra, a tanácsadó beköltözik a lakásába, Shakespeare-ről pedig kiderül, hogy nemcsak modern, de szexi is. Liz pedig mindent egy lapra tesz fel, mert érzi, ezen a nyáron sikerülnie kell:
1. bestsellert írni Shakespeare drámáiról,
2. összejönni álmai pasijával,
3. bebizonyítani Faheynak, hogy már túl van rajta.

Aztán persze minden a feje tetejére áll, és miközben a szálak összekuszálódnak, a szerelmesek kavarnak, és semmi nem úgy alakul, ahogy várnánk, egyedül a jó öreg William nevet a színfalak mögött, hiszen tévedések vígjátéka az élet. Lian Dolan sikeres női regénye szellemes, humoros és torokszorító egyben. Minden benne van, amit egy nyári olvasmánynak tudnia kell, sőt még több is…

Hirdetés