csgabi P értékelése


csgabi P>!
Karin Fossum: Aki mást szeret

Nem egyszerű téma a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény, és nem egyszerű téma a pedoflia. És ebben a könyvben ezt találjuk.
Nos, hogy miért csak 4 és fél csillagra értékeltem a könyvet: nagyon nehezen kapták el Jonas gyilkosát (nem történt előre lépés a sok hét alatt sem, és aztán alapvetően véletlen műve volt). Nem haladt sehogy sem a nyomozás, ami nagyon zavaró volt. A másik pedig, amiért levontam fél csillagot, az azért történt, mert nem volt kiforrott a Jonast megtaláló házaspár története.
Ami a második gyilkosságot illeti: rettentően megdöbbentem a végkifejleten, sosem gondoltam volna ezt a megoldást.
Hogy is fogalmazzam meg az érzéseimet a történettel kapcsolatban?
Zajlottak az események, megtörtént az első gyilkosság, majd a második gyermek eltűnése, a rendőrség nem haladt előre. És egyszer csak megoldották mind a két esetet.
Zavart ez rettentően. Nem tudtam Sejerrel együtt nyomozni


Karin Fossum: Aki mást szeret

Karin Fossum: Aki mást szeret

A szokatlanul meleg szeptemberi napon egy kiránduló házaspár, Kristine és Reinhardt szeli keresztül a nyugalmat árasztó őszi erdőt. Váratlanul szembetalálkoznak egy nyilvánvalóan zaklatott férfival, aki szokatlan módon nem fogadja Kristine kedves mosolyát, sőt láthatóan sietős léptekkel távozik. Miközben a pár folytatja útját, szörnyű felfedezést tesz: a bokrok tövében megpillantanak egy élettelen testet – egy gyermek holttestét. Ebben a pillanatban életük gyökeresen megváltozik…

Hogy mi okozta a kisfiú halálát? – eleinte még Konrad Sejer, a tapasztalt idős felügyelő sem tudja megmondani. Ám egyben biztos: a tettes pedofil… Telik-múlik az idő, s a kérdések továbbra is megválaszolatlanul feszülnek a levegőben. A látszólag békés vidéki közösség és a környékbeli gyerekek még fel sem ocsúdtak tragédiából, amikor újabb kisfiú tűnik el…

Hirdetés