Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Rachel Joyce: Harold Fry valószínűtlen utazása

A fél csillag levonás a kötet korrektorának, szerkesztőjének, szedőjének szól; Jane AUSTIN így leírva négyszer roppant fájdalmas, és Maureen is örült volna neki, ha mindig sikerül hiba nélkül lepötyögni a nevét ><
A regény egy meghökkentő zarándoklat története, amit szerintem igazán az fog élvezni, aki már egy ideje maga is párkapcsolatban van. Bár számítottam fordulatra, mégis sikerült meglepni, mind Daviddel, mind szegény Queenie-vel. Az út egy része elég sablonos, mármint Haroldhoz csapódó elemek, aki olvasott bármilyen El Camino-ba vezető zarándoklatról, az nem lepődik meg a koca-zarándokokon. Viszont a többi rész, már az alap elképzelés is, hogy idővel kénytelen szembenézni önmagával az ember, tetszett, még akkor is, ha elég hálivúdi a boldog vég.
Nem fogott el a vágy, hogy elrobogjak a könyvesboltba, de nem ugranék el egy ingyen példány elől, vélhetően újra olvasnám idővel. Viszont az írónő másik könyvét várólistára tettem, mert szép, felnőtt nyelven ír, kiemelkedik a kortárs példányok közül!


Rachel Joyce: Harold Fry valószínűtlen utazása

Rachel Joyce: Harold Fry valószínűtlen utazása

Harold Fry nemrégiben vonult nyugdíjba, napjai szinte egyformán telnek, egészen addig, míg levelet nem kap egy régi ismerősétől, Queenie Hennessytől. A nőtől, akit 20 éve nem látott, és aki most a halálos ágyából írt neki. A férfi gyors választ fogalmaz, majd a levéllel elindul a sarki postaládához, amivel kezdetét veszi egy valószínűtlen utazás. Harold Fry elhatározza, hogy majd kilencszáz kilométert gyalogol Kingsbridge-től a Berwick-upon-Tweedben található otthonig, mert hisz abban, hogy amíg ő gyalogol, Queenie Hennessy élni fog. Vitorláscipőben és könnyű kabátban vág neki a tájnak és a sürgető küldetésnek. Útközben varázslatos figurákkal találkozik, akik felszabadítják régóta szunnyadó lelkét és benne a reményt. Megrohanják az emlékek: ahogyan először táncolt feleségével, Maureennal, az esküvőjük, az apaság öröme, és miközben emlékezik, lassan megbékül a veszteségekkel, a mulasztásokkal is.

Hirdetés