Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Márai Sándor: Füves könyv

Márai Sándor: Füves könyv Gyógyító gondolatok

Lehet szidni, lehet szeretni, nálam kedvenc. Újra és újra elolvasom, a hátuljára kijegyzetelem, hogy melyik rész a legtalálóbb, az éppen aktuális élethelyzetemben. Vannak örök szerelmek, pl az olvasásról, a szívről, a barátságról szólók.
Ez egy olyan könyv, amit többször kell újraforgatni, mert lehet elolvasni, de nem lehet befejezni. Talán nem mindegyik szócikk fog illeni az olvasó életéhez, de hogy sok igen, és idővel egyre több, az biztos.


Márai Sándor: Füves könyv

Márai Sándor: Füves könyv

Olyasféle ez a könyv, mint a régi füves könyvek, amelyek egyszerű példákkal akartak felelni a kérdésekre, mit is kell tenni, ha valakinek a szíve fáj, vagy elhagyta az Isten. Nem eszmékről és hősökről beszél, hanem arról, aminek köze van az emberhez. Írója tanulva akarja tanítani embertársait, tanulva a régiektől, a könyvekből, azokon keresztül az emberi szívből, az égi jelekből. Elemi ismereteket kíván közvetíteni az emberi élet alapigazságait illetően. Márai Sándor 1943-ban írott művét Epiktétosznak, kedves Marcus Aureliusának, Montaigne-nak és valamennyi sztoikusnak ajánlja, akiktől a hatalomról, a jókedvről, a félelemmentes életről tanult.

Hirdetés