Röfipingvin MP értékelése


>!
Röfipingvin MP
Joe Hill: Szarvak

Ha nem tudnám, hogy Joe Hill kicsoda, simán azt mondanám, hogy a Mester talált magának egy új álnevet. Bár rögtön felmerülne bennem a kérdés, hogy mi szüksége lenne rá…
Szóval JH le sem tagadhatná, hogy kinek a fia. És ez egyrészről egyáltalán nem baj, sőt… Ha lenne apatej, mondhatnánk, hogy avval szívott magába mindent. Egyértelműen érződik SK hatása.
Amit nagyon eredetinek éreztem az a felépítés, az időben való ugrálás – aminek a „segítségével” ugyanazt a pár órát megismerjük három különböző szemszögből –, a főszereplő. Nagyon tetszett az alapötlet, az egész átalakulás, az emberi kettősség, vagy sokszínűség ábrázolása. Valamint nagyon szépen megkoronázta a művet a vége, ami inkább csak sejtet, mintsem, hogy nagyon konkretizálna.
Mindenképpen kell még tőle olvasnom, neki pedig írnia, hogy én is és ő is megtalálja a színtisztán saját hangját!

Hill, nem most találkoztunk utoljára!

Jah, és feltétlenül megnézem, hogy Radcliffe és Alexander Aja mit hoznak ki a regényből.


Joe Hill: Szarvak

Joe Hill: Szarvak

Ignatius Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán.

Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak…

Azelőtt Ig a boldogok gondtalan életét élte: gazdag szülők gyermekeként, tévésztár báty öccseként megvolt mindene, pénz, biztonság, megbecsülés. Megvolt mindene, sőt annál több is – Merrin szerelme, akivel együtt osztoztak romantikán, diákkori felelőtlenségeken, egy csakis kettejüknek kijutó, varázsos kalandon.

Merrin halálával mindez oda lett. Noha Ig volt az egyetlen gyanúsított, bíróság elé sohasem került, de fel sem mentette soha a kisváros, Gideon közvéleménye: persze hogy azért úszta meg, mert befolyásos szülei vannak! Mintha mindenki elhagyta volna Iget, még az Isten is. Talán csak egyvalaki nem: a benne lakozó ördög…

És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat. A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!

Hirdetés