Ditta P értékelése


>!
Ditta P
Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom

Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom Michelangelo élete

Nehezen indult a könyv számomra. Nehezen jutottam túl a latin szövegeken, az idézeteken. Mindeközben maga a történet, a Mediciek világa, Michelangelo életútja, munkái megszületésének története, a XV. századi Firenze és Itália, a pápaság mindennapjainak leírása egyre jobban bekúsztak a gondolataimba, és a könyv egyre olvashatóbbá vált. Úgy éreztem, hogy még többet és még többet szeretnék megtudni a korról, a könyvben szereplő személyekről, szobrokról, festményekről, épületekről. Majd egyszer csak félbeszakadt minden.
Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, tudtam, hogy a szerzőnek nem maradt ideje a befejezésre. Amikor a végéhez értem, mégis rosszul esett a befejezetlenség. Azt hiszem, ettől jobban semmi sem bizonyíthatná azt, hogy egy nagyon jó könyvről van szó.


Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom

Karel Schulz: Kőbe zárt fájdalom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Az életrajzi regény a reneszánsz világába vezeti az olvasót. Gyermekkorától követi nyomon a művész életútját: Firenze, a Mediciek, legfőként Lorenzo Magnifico udvara hagy mély nyomot a gyermekifjú lelkén. A Mediciek bukása után Róma következik, itt alkotja a Pietát, majd újra és újra visszatér Firenzébe. Élete nagy szerelmi élményétől felzaklatva, gyötrelmes tépelődések közepette faragja ki Dávid szobrát, majd pápai meghívásra végleg Rómában telepszik le, s hozzákezd II. Gyula pápa síremlékének elkészítéséhez – itt ér véget a regény. Michelangelo legviharosabb, legkalandosabb, szenvedélyektől zaklatott ifjú éveinek leírását hatalmas történelmi tablóba ágyazza az író.”

Hirdetés