Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Ranschburg Jenő: A világ megismerése óvodáskorban

Annak, aki olvasta a Szülők könyvét, az első három fejezet, vagyis a könyv nagy része ismerős lesz. (Egy az egyben átvett fejezetekről van szó, nem baj, ha újraolvassa őket az óvónéni, anyuka, de ezt jó tudni.)
A negyedik rész, az intelligencia mibenléte, és főleg mérése, fejlesztése viszont nagyon érdekfeszítő, és tanulságos. (kár, hogy az meg a Szülők könyvéből hiányzik; így nehéz eldönteni, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni :/ )


Ranschburg Jenő: A világ megismerése óvodáskorban

Ranschburg Jenő: A világ megismerése óvodáskorban

A szerző a fejlődéspszichológia elismert, kiváló művelője. Kötetében a 3-7 éves gyerekek értelmi jellemzőinek megismeréséhez nyújt segítséget, bővíti és elmélyíti az óvodáskorú gyerekek nevelésében felhasználható ismereteket.
Számos új összefüggés megvilágításával járul hozzá a gyermeki gondolkodás és világkép, a nyelv és az intelligencia differenciált szemléletéhez, s ezzel az óvodások megnyilvánulásainak jobb megértéséhez.
A kötet kiemelkedő érdeme, hogy a szerző saját értelmezésével, véleményével gazdagítja a különböző témák hagyományos felfogását. Ezzel nemcsak tájékozottságunkat, fejlődéslélektani ismereteinket szélesíti, hanem gyerek-szemléletünket is alakítja.
A hagyományos eljárások kritikai elemzését követően, az óvodáskorú gyerekek intelligencia-vizsgálatára vonatkozó javaslataival, a teszt-pszichológiában kitűnően hasznosítható álláspontot képvisel.
A szerző stílusa közismerten olvasmányos és érdekfeszítő. A kiadványt mindazoknak ajánljuk, akik szeretnék gyermekeiket jobban megismerni, valamint azoknak a szakembereknek és szülőknek, akik még eredményesebben kívánnak foglalkozni a kisgyermekekkel.

Hirdetés