Mrs_B értékelése


Mrs_B>!
Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ügyesen mai modern keretbe foglalt ókori történet. Egy asszony különleges életútja nagyon szépen kidolgozott leírásokkal. Az egész környezet életre kel, megelevenedik. Jók a karakterek, ahogy Carrigan eddig olvasott könyveiben mindig. Sok kutatómunka állhat a könyv létrehozása mögött. Szerettem volna, ha még tovább is tart a történet, vagy lenne folytatása. Kellemes élmény volt. Ajánlom mindenkinek. A másik sorozatból ide beugró szereplő cameojáért külön piros pont!


Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Ashley Carrigan: Halál és Gloria

Egy igazi halhatatlan vezeti kézen fogva az olvasót az időn és rég letűnt korok birodalmain át. Gloria a hajdani Ízisz papnő színes, izgalmat ígérő kalandos története, melyből nem hiányozhatnak a pergő akciójelenetek és az érzelmek sem.

A jelenkor ad izgalmas keretet a javarészt ókorban játszódó eseményeknek.
Gloria, a regény főhőse, orvosként dolgozik egy kórházban, ahol nemcsak átlagos embereket gyógyítanak, de különleges lényeket is /alakváltókat, démonokat, vámpírokat/.
Az asszony nálánál idősebb férjével él San Franciscóban. Gloria halhatatlan. Érvényesek rá a szabályok, összecsapásokban kell megvédenie magát más halhatatlanokkal szemben, ha a fejét a nyakán akarja tartani.
Egy étteremben találkozik először Jeremyvel, aki szakasztott mása a több ezer éve élt kedvesének. Vonzódás alakul ki közöttük. Gloria csalhatatlanul megérzi a férfin, hogy egy nap belőle is halhatatlan válik. A férje önként elhagyni készül őt, belefáradva az örökös veszély közelségébe, ám mielőtt megtenné, szívinfarktus végez vele. Az események lavinaszerű áradattal közelednek… Sosincs pihenő. Háromezerhatszáz kalandos év egy őrült történetben.