Arianrhod MP értékelése


>!
Arianrhod MP
Sherry Gammon: Unbearable

Alvászavar miatt olvastam ezt, mert nem volt türelmem komolyabb szakirodalomba kezdeni, és őszintén szólva kíváncsi voltam, a közhelygyűjtemény eme záró kötete mit kezd a számomra legellenszenvesebb szereplővel főhősként. Többszöri szundikálással megszakítva – ezt végülis nagyon köszönöm Gammonnak, már rámfért, – leküzdöttem a nehézségeket, úgymint teljesen kiszámítható történések, a legbutább és a gyengeelméjűség határáig tehetetlen rendőrök és szereplők, egészen kezdetlegesen erőltetett párbeszédek, fárasztó jópofáskodások a legelképzelhetetlenül oda nem illó helyzetekben. És még sorolhatnám.

Egy dolog volt, ami érdekelt a történetből, a női főhős sorsa, aki családon belüli erőszak miatt bújkál és menekül. Ehhez az alapkoncepcióhoz képest, végigkövetve, miken ment keresztül a szerencsétlen, nagyon „romantikusra” sikeredett a végkifejlet, mert minden jó, ha jó a vége, mint tudjuk (legalábbis a könyv eladásából befolyó bevétel jó a szerzőnek). Tapasztalataim szerint aki ilyesmiken megy keresztül éveken át, nem jön ki ilyen egyszerűen a dologból, vannak lelki sebek, amik gyógyíthatatlanok. Az egész sztori, bár vélhetőleg nagyon sokan vannak, akiknek hasonló a sorsuk, teljesen hihetetlenes. A legnagyobb probléma a művel, hogy a történéseket csak az újsághírek stílusában előadott rémségek adják, a lelki folyamatok leírása és hitelessége teljesen hamis és banális. Erre akarjuk az ifjúság figyelmét felhívni? Az erőszakra és bántalmazásra, és hogy nincs ellene módszer, amivel meg lehetne állítani? Mert egyelőre tényleg nincs, de megoldást ez a mű sem ad, csak azt, hogy az ilyen elmebeteg őrülteket ki kell iktatni. Taigetosz, legjobb esetben. Én a könyvsorozatot is erre ítélném.


Sherry Gammon: Unbearable

Sherry Gammon: Unbearable

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Booker Gatto is done. Done with women, his old life, all of it. Only the love of his friends in Port Fare keeps him going as he leavs the MET in exchange for the quit life his new law practice will provide.
Tess Selleck, once as ambitious and determined as she is smart and beautiful, had to leave everything and everyone she loves in San Diego to escape the man who destroyed her life and now wants her dead.
Together Booker and Tess find love when they least expect it, until their pasts drive them apart. Is there a happily ever after for these damaged lovers? Or is the thought of loving and trusting again simply Unbearable?

Hirdetés